DAYTRIP: POLYGOONBOS

Oooh YES! De herfst is er!

Het regent pijpenstelen vandaag, maar dat houdt me niet tegen om buiten te komen. Ik vind het zalig om in de regen te wandelen. Ik trek naar Zonnebeke (West-Vlaanderen), naar het Polygoonbos, slechts 20 minuutjes rijden en toch kom ik hier niet vaak. Het Polygoonbos is een mooi, groot bos, maar die vooral bekend staat omwille van het feit dat het oorlog ademt. Ik ben er helemaal alleen, samen met Basiel natuurlijk. Hij houdt er ook enorm van om in de plassen te ploeteren. Het is tijd om mijn hoofd leeg te maken. En ik hoor je al denken, waarom dan zoveel foto’s, waarom dan heel de tijd die GSM in je handen… Wel voor mij helpt dit net om mijn hoofd leeg te maken. Als ik ‘gewoon’ in het bos zou wandelen dan dwalen mijn gedachten al heel snel af en meestal naar de niet zo positieve gedachten. Het is voor mij heel moeilijk om het piekeren stop te zetten en dus zoek ik plekjes waar ik mooie foto’s kan maken. Ik voel me dan echt in mijn element. Enkel dan leef ik in het nu. Dat is iets wat me anders nooit lukt. En het geeft me ook voldoening als ik nadien mijn foto’s bekijk, de ene foto al wat beter dan de andere, maar dat maakt me niet zoveel uit. Mijn hoofd die leeg is, dat is wat telt. En even ter verduidelijking ik ben op dat moment niet bezig met mijn Whatsapp of dergelijke te controleren, ik gebruik mijn GSM dan enkel om foto’s te maken.

Het is zalig om de stilte om me heen te voelen, de regen op mijn gezicht te voelen, de geur van het bos te ruiken! Het zijn dingen die ik al een hele tijd niet meer beleefd heb. En dan thuis komen en warme kleren aantrekken, iets lekkers in de oven steken om te eten en in de zetel ploffen. Het zijn die kleine dingen waar we het mee moeten doen, waar we intens van ‘moeten’ genieten. Die kleine gelukjes, niets meer, maar ook niets minder. En ik doe het nu heel gemakkelijk klinken, en zo hoort het eigenlijk ook te zijn, maar voor mij is het een hele oefening om die kleine gelukjes te vinden, te zien en toe te laten en dat allemaal ZONDER schuldgevoel. You should try it to!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *