LEUKE PLEKJES VOOR DE KLEINE ONTDEKKINGSREIZIGER

Preshoekbos #marke

Vorige week trokken we met ons tweetjes naar het Preshoekbos in Marke. Toen mochten we ons nog verplaatsen voor een wandeling in de natuur. En dat was precies wat we deden. We waren daar helemaal alleen, wat me wel geruststelde, want het was super mooi weer dus dacht ik dat er misschien wel nog mensen van dat gedacht zouden zijn, maar niet dus. Oef!

Dit jonge bos ligt tussen Marke, Lauwe en Aalbeke en ligt op de stadsrand van Kortrijk. Je kan er zeker en vast ontspannen en genieten van het mooie groene gebied. Het lawaai van de autostrade moet je er wel bijnemen, maar hoe verder je wegwandelt van de autostrade hoe stiller alles wordt en hoe meer je je echt door de natuur kan laten opslorpen. Voor mij en mijn kleine ontdekkingsreiziger is dit zeker meer dan groot genoeg om in rond te wandelen en te fietsen. Georges was enorm gefascineerd door de afdrukken van de mountainbikes en de paarden die we op het pad tegen kwamen.

Het was een geslaagd uitstapje en het heeft ons allebei heel veel deugd gedaan om nog eens buiten te komen.

Kloefhoekpad #wevelgem

Maar zoals jullie wel weten veranderen elke dag de regels en we passen ons natuurlijk aan. Wij zijn heel voorzichtig op dat gebied en vermijden zoveel mogelijk contact met andere mensen, volledig tegen onze natuur in, maar dat moet dan nu maar even zo. Bert is ondertussen ook thuis door tijdelijke werkeloosheid en dus trokken we er gisteren met ons drietjes op uit.

Als wij een wandeling doen die van thuis uit vertrekt, dan doen wij meestal hetzelfde toertje. Maar ik wou even wat anders en nononsonsmoms had als tip de site van openstreetmap gegeven. Ik had er nog nooit van gehoord en via deze site hadden we een wandeling uitgestippeld. Uiteindelijk bleek dat onze route ook een naam had, namelijk het kloefhoekpad. We deden er wel maar een stukje van, maar dan hebben we het andere deel nog te goed hé. De naam van deze route komt van onze voorouders die ‘kloefen’ (=klompen) droegen. En neen, wij hebben deze route gewoon met onze schoenen afgelegd ;).

Als het weer het toelaat gaan wij de komende dagen nog meer van die routes doen. Want het is wel leuk om eens alle plekjes in eigen gemeente te gaan ontdekken. Het hoeft niet altijd aan de andere kant van de wereld te zijn #kleinegelukskes. Wordt vervolgd.

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *