6 X PODCAST VAN REIZIGERS VOOR REIZIGERS

Reizen, het is een gek beestje. Sommige mensen leven van reizen, andere gaan veel werken om een reis te kunnen maken, nog andere reizen helemaal niet graag of nog anderen willen wel reizen maar kunnen door omstandigheden niet reizen. Maar wat jullie allemaal gemeenschappelijk hebben is dat er voor elk van jullie een leuke podcast bestaat over, jawel, reizen. Voor diegene die de reismicrobe te pakken hebben bestaan er avontuurlijke, inspirerende podcasts, maar ook als je geen reismicrobe hebt zijn er podcasts die zich ook richten op daguitstappen in België/Nederland. Dus je hoort het, er is voor iedereen wel een podcast, maar welke is nu voor jou het meest interessant? Wel, ik zet er voor jullie 6 op een rijtje die ik persoonlijk erg de moeite vind om te beluisteren. Zowel met of zonder kinderen en met of zonder reislust. Voor elk wat wils dus! Here we go!

Radio Mama

Wil je meer weten over reizen met kindjes? Dan heeft radio mama een hele goeie podcast boordevol tips & trics van niemand minder dan Lieselot De Smet. Misschien beter gekend als Liesellove. Ze schreef namelijk een boek: ‘Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen.’ Dit boek werd geschreven vanuit haar eigen ervaring qua reizen met haar kroost, maar er komen ook reiservaringen van anderen in voor. Handige do’s en dont’s om mee te nemen op reis komen hier ook aan bod! Tof om naar te luisteren en met momenten héél erg herkenbaar.

De ZieJeOnsGaan podcast

Dit zijn podcasts van een super spontaan Nederlands koppel. Zij trekken rond met een Hymer door Europa. En zijn dus fulltime reizigers. Het zijn leuke en spontane podcasts om naar te luisteren en er komen ook boeiende onderwerpen naar voor zoals: vrijheid, budget, relatie… Het zijn eerlijke en luchtige podcasts met leuke inside tips & tricks over hun uitstapjes in Europa. Ondertussen zijn ‘Zie je ons gaan’ terug thuis in Nederland. Het blijft wel boeiend om hun verhaal te blijven volgen hoe ze aan werk geraken of een woning vinden. Hun podcasts kan je jammer genoeg niet meer beluisteren.

Maar niet getreurd, ik heb namelijk een nieuwe podcast ontdekt. De Papamoetmee Podcast. Zit bomvol praktische tips als je langer wil gaan reizen of een wereldreis wil maken. Naast al deze mega interessante tips is er ook ruimte voor super leuke interviews met families die gereisd hebben of aan het reizen zijn. Een echte must listen!

Vanverhalen

Dit koppel heeft ongeveer 3 jaar geleden hun huis en zo goed als al hun bezittingen verkocht om een nomadenleven te leiden. Wij, of toch zeker ik, heb hier ook een tijd van gedroomd. Maar eerlijk, als ik nu hun Corona verhalen hoor dan ben ik héél blij om hier in ons huisje in ons Belgenlandje te wonen. 2 weken geleden was er bij hen nog geen sprake van terugkeren naar Nederland en hebben ze ook héél hard getwijfeld om dit te doen. En dan nemen ze de beslissingen en hebben ze héél wat pech onderweg. Benieuwd naar hun volledige Vanverhaal? Het is een echte aanrader en bij momenten is hun verhaal ook wel een klein beetje grappig (als het gaat over het al dan niet naar het toilet kunnen gaan in bepaalde situaties…) en héél erg echt!

Reistebrij

Glenn is een Belgische blogger en een hele vlotte prater. Wat het héél leuk maakt om naar zijn podcasts te luisteren. Naast verre reizen, doet hij héél vaak ook uitstappen (kort & lang) dichterbij (België, Nederland, Polen…). Door zijn vele reizen heeft hij al een hele boel ervaringen opgedaan en ook interessante mensen ontmoet. Dit levert natuurlijk enkele leuke interviews op. Naast zijn wekelijkse (op zondag) podcasts heeft hij ook een blog reistebrij. Ook hierop kan je héél wat van zijn verhalen en tips terugvinden. Zeker de moeite waard!

Podcast voor avontuurlijke vrouwen

Héél leuke en vooral inspirerende podcasts. Antonette heeft met haar we12travel een heel leuke achtergrond om inspirerende, avontuurlijke en wild at heart dames te interviewen. Dit alles doet ze puur uit haar passie voor avontuur en doet ze op volledig vrijwillige basis. Wat op zich van haar een straffe madame maakt! Ik ben het lijstje nog aan het afwerken van haar podcasts, maar die met Eva Smeele van evadinaricaproject bleef plakken! Misschien ook omdat ik mezelf wat herkende in haar verhaal. Ze kreeg een paar jaar geleden een burn-out en ‘vertraagde’ haar leven daarna, eerst omdat het niet anders kon en nu omdat ze niet anders meer wil. Twee babbelgrage dames met een hart voor wandelen, avontuur en wandelen langs prachtige wegen die kilometers en kilometers lang zijn. Ik ben benieuwd naar de rest van de podcasts. Dit smaakt naar meer!

Reisgenoten

Een podcast door mensen met kennis van zaken? Dan ben je bij Reisgenoten aan het juiste adres! Een reisjournaliste die op wereldreis is en een radiomaker met een grote reislust slaan de handen in elkaar. Ik beluisterde de podcast over Ijsland… Tja, nog een beetje verwateren… Hij heeft echt wel goeie tips over hoe je de toeristische plekken wat kan vermijden en toch héél wat moois kan zien van wat Ijsland in de aanbieding heeft. Ze zorgen ook voor wat variatie qua bestemmingen binnen een podcast waardoor het ook boeiend is om naar te luisteren en je ook geprikkeld wordt om van andere bestemmingen te dromen. (Wat bij mij niet echt een probleem is, dat dromen…)

Lees je liever in plaats van luisteren dan kan je deze blogberichten interessant vinden:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *