ROADTRIP DOOR BELGIË: LUIK

Wanne

We ‘plannen’ om onze trip verder te zetten richting het Noorden (Limburg). We rijden naar de Hoge Venen en stoppen voor een ontbijt in het gezellige dorpje Wanne (deelgemeente van Trois-Ponts). Er heerst hier een super leuke sfeer.

Heel wat wielertoeristen passeren hier, want de beklimming van Grand Halleux naar Wanne, staat elk jaar op het programma in Luik-Bastenaken-Luik. Met een hoogte van 480m krijg je een héél mooi uitzicht als je in het dorpje aankomt.

Maar naast het wielertoerisme, zijn hier ook héél wat monumenten ter nagedachtenis van de slachtoffers van de wereldoorlogen. In de oude jongensschool is er een klein museum waar je een inkijk krijgt in het leven van Wanne van de laatste 100 jaar.

Uiteindelijk zijn we in de provincie Luik niet zo ver geraakt. Toen we door de Hoge Venen reden, kwam het drukker en drukker, de campings waren volzet, je kon niet stoppen aan een uitzichtpunt wegens te veel volk. Dus hebben we toen beslist terug naar het zuiden van België te rijden. Enkel het supercharmante Wanne hebben we in deze provincie bezocht.

Zelf deze belevenis ervaren

Met de auto

Er is parking naast het pleintje aan de kerk van Wanne.

Met de fiets

Beklimmingen zijn mogelijk vanuit Gran Halleux, Trois-Ponts of Stavelot.

Musée de Wanne bezoeken

Je vind alle info hier terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *