6 NIET TE MISSEN BELGISCHE REISBLOGS

Er bestaan honderden, zo niet, duizenden blogs over reizen. Maar welke zijn nu de blogs die je niet mag missen? Beter gezegd nog, welke zijn de Belgische reisblogs die je niet mag missen? Ik maakte speciaal voor jullie een selectie om u tegen te zeggen! Dit is de lijst met mijn 6 favorieten van dit moment:

1. Dingenzoekers

Kristien en Greetje zijn de twee toppers achter het concept van de Dingenzoekers. Heb je inspiratie nodig voor daguitstappen, weekendjes weg, binnenactiviteiten, citytrips… met, maar ook zonder kinderen? Dan ben je bij hen echt wel aan het juiste adres. Naast de leuke teksten boordevol tips, zijn ook de foto’s echt top! Een echte aanrader om originele plekjes te kunnen ontdekken, voornamelijk in ons eigen Belgenlandje waar deze twee dames heel erg trots op zijn.

2. Hetisdemerckx

Als je op de blog, Hetisdemerckx, terecht komt van Yannick en Lesley mer(c)k(x) je direct op dat deze kanjers niet alleen oog hebben voor mooie bestemmingen en foto’s, maar ook voor een héél rustgevende look van hun blog. Zet daar dan nog eens teksten bij die als een trein lezen en inspirerende Youtube filmpjes en hup, je hebt de perfecte mix voor een verdienstelijk plekje in mijn lijst met niet te missen Belgische reisblogs.

Jamaica stond eigenlijk (nog) niet op mijn bucketlist, maar zeg nu zelf, als je deze foto’s ziet heb je geen reden meer om deze bestemming niet op je bucketlist te zetten, toch?

3. Eskonpeupejer

Eskonpeupejer? Wat gebeurt er in een gezin van 5, waar niemand een zittend gat heeft? Elke dag (of zo lijkt het toch) er op uit trekken is de enige oplossing om hun verlangen naar het ontdekken wat te temperen. Wandelingen, musea, roadtrips. You name it, they did it! Ik denk niet dat België nog geheimen heeft voor hen. Check dus zeker deze blog als je inspiratie nodig hebt. Als je het hier niet vindt dan zal je het nergens vinden.

4. Soms ook heimwee

Eentje die zeker niet mag ontbreken op mijn lijstje van niet te missen Belgische reisblogs is deze. Als je de blog, Soms ook heimwee, van Yannick bekijkt en leest lijkt het bijna onmogelijk dat hij vroeger geen grote avonturier was. Want amai, wat een lijstje van bestemmingen dat hij al bij elkaar gesprokkeld heeft?! Om jaloers op te zijn. Zijn blog staat boordevol verhalen over outdoor, avontuur, kamperen, low budget en soloreizen. Er zijn geen excuses meer om de echte avonturier niet in jou naar boven te brengen. Gewoon beginnen lezen op deze blog en het vlammetje zal aangewakkerd worden. Pinky promise!

Een jaar of 10 geleden stond ik op het punt om op mijn eentje naar Australië te reizen en daar rond te trekken. Door omstandigheden is deze reis jammergenoeg niet kunnen doorgaan. Yannick heeft een post Oh Australië, mijn soloreis in 100 foto’s. Ik wil je wel waarschuwen, eens je de beelden gezien hebt zit je binnen de kortste keren je vliegtickets te boeken.

5. Tjoolaard

Niel is met zijn blog, Tjoolaard, geen vreemde meer in reisblogland. Hij en zijn blog zijn echt om naar op te kijken. Hij heeft een reisportfolio van jewelste. Zijn teksten en adembenemende foto’s doen je watertanden en verlangen om er op uit te trekken. Maar naast de bestemmingen vind je ook héél leuke verhalen terug over de mensen die hij overal tegenkomt. Het zal je dan zeker ook niet verbazen dat hij al enkele keren in de prijzen viel met zijn blog. Maar ondanks deze prijzen blijft hij met beide voeten op de grond. En misschien kan ik me ook wel goed vinden in zijn reizen en ervaringen omdat er ook wel een hoek af is.

Valt het op hoe hard wij verlangen naar onze Ijsland reis? Als je die beelden ziet, dat is toch echt fenomenaal! Fingers crossed dat onze trip in 2021 niet voor een tweede keer uitgesteld zal worden.

6. Non stop destination

De naam van deze blog, Non stop destination, doet je vast al vermoeden dat dit een Engelstalige blog is. Het is de enige niet Nederlandstalige in dit rijtje, maar hij kon en mocht zeker niet ontbreken. Lies & Ash bezochten samen al 34 landen! Lies is een Belgische die al in België, UK, Canada en Nieuw-Zeeland woonde. Hun blog is een bron van inspiratie met héél veel prachtige foto’s die je doen dromen van de wonderlijke plekjes op deze wereldbol.

Is reisblogs lezen niet echt je ding, maar luister je liever naar reisverhalen? No problemo, ik schreef eerder al eens een post 6x podcast van reizigers voor reizigers.

Veel lees en luisterplezier!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *