8X WALLONIË: DE MOOITSE PLEKJES

Ben je nog op zoek naar mooie plekjes in Wallonië die je kan gaan ontdekken in de kerstvakantie? Ik zet er voor jou 8 op een rij. Laat je verbazen door ons mooi Belgenlandje.

1. Botassart – Le Tombeau du Géant

Botassart is een klein dorpje die gemakkelijk te bereiken is met de auto. Houd er wel rekening mee dat de parking beperkt is en het wel druk kan zijn. Want je krijgt er namelijk een prachtig panoramisch zicht op “het graf van de reus”. Deze plek is geklasseerd als natuurlijk erfgoed van Wallonië.

Je kan het volledige reisverhaal hier lezen.

2. Torgny

Dit is het meest zuidelijke dorpje van Wallonië en dus ook van België. Deze prachtige parel is een must see als je in de buurt bent. Er heerst een waar microklimaat. Zelfs de huizen stralen iets zuiders uit. Ze zijn gebouwd met een lichtgele kalksteen en voorzien van kanaaldakpannen. Deze zie je heel vaak in, voornamelijk, Toscane. Een topper!

Je kan het volledige reisverhaal hier lezen.

3. Martelange

Deze toren ligt vlak bij Parc naturel haute Sûre forêt d’anlier. Heel wat GR routes passeren hier. De route die we van hieruit rijden naar Habbay is fenomenaal. Rue du Habbay is er dus eentje die je moet gereden hebben als je in Wallonië bent.

Je kan het volledige reisverhaal hier lezen.

4. Chassepierre

Als je richting de kerk rijdt is er op het eerste zicht niet echt een verschil met andere dorpjes. Maar niets is minder waar. Stap uit je auto en ga op ontdekking, want het is zeker de moeite! Van op de brug heb je een héél mooi zicht op het dorp. Maar naast het zicht kan je er ook de restanten van de oude molen bezichtigen, gratis en voor niets. Naast de kerk is er een trap. Neem die trap en je komt in een andere wereld terecht.

Je kan het volledige reisverhaal hier lezen.

5. Jardin d’O de Nismes

Jardin d’O de Nismes is een super mooi kasteelpark, met een hele mooie (water)speeltuin en heel wat kunstwerken, je kan er ook een bootje huren om mee te varen.

Je kan het volledige reisverhaal hier lezen.

6. Fondry des Chiens

Deze plek is een goed bewaard geheim, want echt toeristisch aangelegd is deze niet. Er is plaats voor een auto of 8 en er staan een paar picknickbanken. Maar wat een waanzinnig stukje natuur is dit. Als je er staat ben je plots zo klein en voel je de kracht van de natuur tot in het diepste van je vezels.

Het wordt wel eens de Grand Canyon van de Ardennen genoemd en oké it’s not the real stuff, maar hé wat een prachtig, uniek stukje natuurreservaat is dit hier!? Het is een zinkgat (van meer dan 20 meter diep) die is ontstaan door het wegsijpelen van regenwater door de kalkstenen bodem. Fondry des Chiens maakt deel uit van het natuurreservaat ‘Réserve naturelle domaniale du Viroin’. Hier kan je heel mooi wandelen.

Je kan het volledige reisverhaal hier lezen.

7. Viaduct van Bohan

In 1935 reden de eerste trams over dit viaduct. Er werd een tunnel gemaakt en omdat de trams tot twee maal toe over de Semois moesten werden er twee viaducten gebouwd. Eentje in Bohan en eentje in Membre. Maar aan het begin van de tweede wereldoorlog werden beide viaducten vernield, omdat de Fransen schrik hadden voor een invasie van de Duitsers via deze weg. Lang hebben de viaducten hun diensten dus niet kunnen bewijzen. Ze werden nooit heropgebouwd.

Je kan het volledige reisverhaal hier lezen.

8. Wanne

In het gezellige dorpje Wanne (deelgemeente van Trois-Ponts) heerst er een super leuke en gezellige sfeer.

Heel wat wielertoeristen passeren hier, want de beklimming van Grand Halleux naar Wanne, staat elk jaar op het programma in Luik-Bastenaken-Luik. Met een hoogte van 480m krijg je een héél mooi uitzicht als je in het dorpje aankomt. Naast het wielertoerisme, zijn hier ook héél wat monumenten ter nagedachtenis van de slachtoffers van de wereldoorlogen. In de oude jongensschool is er een klein museum waar je een inkijk krijgt in het leven van Wanne van de laatste 100 jaar.

Je kan het volledige reisverhaal hier lezen.

Waar trekken jullie naar toe deze kerstvakantie?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *