DOEN IN LIMBURG MET KINDEREN: CONNECTERRA

Connecterra is erg gekend omdat het het mooiste panoramisch uitzicht van Vlaanderen bezit. En hoe héél erg benieuwd ik hier naar ben, wou ik ook graag weten welke andere troeven deze plek in petto heeft en dan vooral als je er met kinderen naar toe gaat. Zo gezegd, zo gedaan!

Connecterra is de hoofdingang van het (enige) Nationale Park van Vlaanderen en in normale omstandigheden, te betalen. Vanwege Corona, was de toegang gratis. Maar zelfs dan is het slechts €3 om toegang te krijgen tot dit stukje Vlaamse geschiedenis. Vooraleer je door de natuur opgeslorpt wordt, heb je hier ook nog héél wat andere zaken waarvoor het zeker en vast de moeite is om tot hier te komen.

Want eens je er binnen stapt kom je terecht in een grote, mooie speeltuin met speelbosje. Ik hoef je niet te vertellen dat Georges er onmiddellijk op af ging. Veel dingen waren nog nat, maar dat was alles behalve een pretbederver. Er is ook een terras vlak bij de speeltuin, dus ik kan me wel inbeelden dat hier in andere tijden wel gretig gebruik van gemaakt wordt.

Naast de speeltuin heb je ook nog een supercool gebouw die rondom rond bestaat uit spiegels. Héél leuk effect, want het gaat op in de natuur hierdoor. Basiel wist niet wat hem overkwam toen hij zichzelf plotseling zag. Het gebouw is niet zomaar een gebouw. Het is het Field Research Centre. Hier doet men wetenschappelijk onderzoek naar klimaatwijzigingen en de invloed ervan op de biodiversiteit. De uitkijktoren naast het gebouw is op kindermaat en perfect als starter van het domein.

Want deze toren is peanuts in vergelijking met de schachtbokken die er staan. Super chic om eens van dichtbij te zien. Jammer genoeg kunnen we ze niet beklimmen. Ga dus zeker eens (post-corona) naar Connecterra want dan kan je de toren beklimmen tot op 24m hoogte. Ze zijn ook anders dan andere schachtbokken, want ze zijn uit gewapend beton gemaakt en niet uit staal. Uitzonderlijk in hun soort, die Schachtbokken in Connecterra.

En dat is dus nog maar het begin! Want naast dit alles kan je er dus ook, wat had je gedacht, wandelen. En hier bleven wij, ondanks dat dit een Nationaal Park is, toch wat op onze honger zitten. Mensen die er al geweest zijn gaan mij nu misschien zot verklaren, maar toch was dit zo. Want er was namelijk geen enkele uitgestippelde route die buggy/rolstoeltoegankelijk was. De kortste wandelroute is 20 minuten, wat dus wel haalbaar is met kinderen natuurlijk ondanks dat het wat op en neer gaat en er deze tijd van het jaar héél wat modder ligt.

Maar Georges is nu eenmaal geen grote stapper en daar waren wij dus op voorzien door zijn buggy mee te nemen. Ondanks dat de groene wandeling (de kortste) aangaf dat het niet rolstoeltoegankelijk was wilden we het toch proberen, koppig dat we zijn. Maar na enkele honderden meters moesten we forfait geven vanwege de vele modder. Super jammer. We vonden dan wel nog een beter pad, waar we dan nog wat op verder gewandeld hebben. Maar hadden dus geen wandelroute meer die we konden volgen.

Conclusie, als je wil gaan wandelen in Connecterra, ga zonder buggy. Een gewaarschuwd vrouw/man is er twee waard.

Voor de doorwinterde wandelaar zijn hier natuurlijk langere wandelroutes om te volgen. Dus er is wel voor elk wat wils. Enkele wandelroutes zijn tijdelijk aangepast omwille van de aanleg van een vakantiepark op het domein en een drijvende brug over het water. Hopelijk zal de impact op de natuur en het gehele domein toch wat beperkt blijven, want daar houd ik mijn hart wel voor vast.

Praktisch:
Parkeren doe je op de parking van Maasmechelen Village: Zetellaan, Maasmechelen
Dagticket: €3 pp (<3 jaar = gratis)
Benieuwd naar meer Limburg? Check dan mijn andere posts:
- Leukste openluchtmuseum met kinderen: Bokrijk
- Tussen de toppen van de bomen lopen: het kan!
- Wandelen met kinderen: de Mechelse Heide
- Waan je als een echte machinist: Station As

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *