DOEN IN DE WESTHOEK MET KINDEREN: DE CABOURDUINEN

DOEN IN WEST-VLAANDEREN MET KINDEREN: DE FOSSIELE DUINEN

Op de grens met Frankrijk ligt het dorpje Adinkerke. Je zou het niet zeggen maar dit dorpje heeft een groot geheim. Het heeft namelijk één van de best bewaarde fossiele duingebieden van Noordwest-Europa. De ontkalkte duinen zijn maar liefst 3500 jaar oud en worden ook de Cabourduinen genoemd. Door deze ontkalkte grond heeft het gebied een geheel eigen fauna en flora.

Het gebied is nog vrij onbekend en dat bleek ook toen wij er waren. Geen parking en dus ook geen volk! Zalig om op ontdekking te gaan en dat volledig corona proof.

We ontdekten dat hier vroeger een hospitaal was. Er staan bordjes met uitleg en waar welk gebouw stond. Restanten van muren tonen aan dat het hier vroeger helemaal anders moet geweest zijn dan de rust en de stilte die er nu heerst. Het landschap is er héél apart en laat een bijzondere indruk na op ons. Wij komen hier zeker nog eens terug!

Je kan er wandelingen maken naargelang de leeftijd van je kinderen of wat je zelf wil. Wij deden een kleine lus en deden er ongeveer 40 minuten over, maar grotere wandelingen zijn hier ook mogelijk.

Praktisch:
Je rijdt het weggetje in naast het museum Cabour
Moeresteenweg 141
8660 De Panne
Daarna sla je linksaf en blijf je de weg volgen tot je op je linkerkant een kleine plek vindt om te parkeren en een ingang tot het gebied. 

Benieuwd naar nog meer West-Vlaanderen? Dan kan de post 'wandelen in Dentergem' misschien ook interessant zijn voor jou. 

Op zoek naar een kindvriendelijke camperplek in West-Vlaanderen? Check dan zeker mijn gastblog op A Freedom Adventure.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *