RAVOTTEN ONDER DE IJZERTOREN IN DIKSMUIDE

RAVOTTEN ONDER DE IJZERTOREN IN DIKSMUIDE

Zoek je nog een leuke tussenstop onder weg naar zee? Dan is het Provinciaal domein De Ijzerboomgaard een echte aanrader. Alhoewel ik je niet kan beloven dat je nog tot aan de zee zal geraken. Want er valt hier zoveel te ontdekken dat je er (hoogstwaarschijnlijk) niet meer weg geraakt. Ravotten onder de Ijzertoren in Diksmuide is een must do!

In de schaduw van de Ijzertoren vind je hier een nagelnieuw natuurlijke speelzone. Het domein is groot en heeft voor elk wat wils, zowel voor de kleinere, maar ook zeker voor de grotere kinderen onder ons is hier heel wat te beleven.

Voor Georges waren vooral het zand (aan de glijbaan), het vlot en de kiezelstenen een schot in de roos. Geef hem water en stenen en we zijn vertrokken voor uuuuuren speelplezier!

Dat hier ook nog een kinderboerderij is, hebben we zelfs (nog) niet kunnen ontdekken. Plan je een dagtrip hier naar toe? Neem dan zeker je picknick mee, want hier zijn plekjes genoeg om deze te nuttigen.

Als ik je een tip kan geven, ga bij mooi weer in de voormiddag. Eens na onze picknick begon het toch wel wat drukker te worden.

Praktisch:
Er is een parking aan de ijzertoren zelf, maar als je enkel voor het speelgedeelte komt dan raad ik zeker de parking naast de groendienst aan. Je passeert dan de Ijzertoren met bijhorende parking, rijdt onder de brug door en dan heb je op je rechterkant de parking die grenst aan deze speelzone. 
Ijzerdijk 41
8600 Diksmuide

Wil je nog meer doen in West-Vlaanderen? Dan is mijn post 'Doen met kinderen in West-Vlaanderen: de fossiele duinen' misschien wel iets voor jou. 

Op zoek naar een kindvriendelijke camperplek in West-Vlaanderen? Check dan zeker mijn gastblog op A Freedom Adventure.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *