7X KAMPEREN IN DENEMARKEN

Oooh Denemarken, wat ben je prachtig! In 2018 deden we een roadtrip van 3 weken doorheen dit fantastische land. En hoe kan je een land beter ontdekken dan door te kamperen? Ik was er al eerder geweest, maar op deze reis gebeurde het. Ik verloor er een stukje van mijn hart. De natuur, de rust, de weidsheid, de alleenheid (als dat een woord is)… We reisden van Oost naar Noord. Van Noord via West naar Zuid. Zonder voorbereiding of planning, laat staan reservaties, lieten we ons leiden door de wegen. We kwamen terecht op fantastische plekjes die ik hier héél graag met jullie wil delen.

De campings in Denemarken zijn fantastisch goed uitgerust. Ze zijn voorbereid op slechter weer (alhoewel wij daar, behalve de laatste 2 dagen, stralend weer gehad hebben) en dus zijn er binnen keukens, overdekte eetplaatsen en héél goed sanitair. Kinderen zijn hier koning. Een camping zonder speeltuin hebben wij hier niet gevonden. Ook in het sanitair worden de kleine mensjes onder ons niet vergeten. Wat je hier zeker niet mag doen, is je laten afschrikken door het aantal plaatsen op de campings. Deze zijn zeker geen referentie voor de drukte op de camping. Het gevoel is vaak helemaal anders, je ervaart hier een oase van rust.

Dus neem maar de kaart bij de hand, want hier gaan we! Op reis doorheen Denemarken!

1. Kamperen in Keldby, Møn – Camping Keldby

Onze eerste stop in Denemarken was het eilandje Møn. De gekende krijtrotsen, die een absolute aanrader zijn, wilden wij wel eens zien. En dus zochten we een camping in de buurt. Vlak bij de krijtrotsen is er een grote camping, maar die was zo goed als volzet. De weide er recht tegen over was ook vrij gemaakt om te kamperen, maar er waren geen schaduwplekjes meer en dus besloten we verder te zoeken.

En zo kwamen we terecht op camping Keldby. Onze eerste Deense stop (we waren toen al een dag of 5 onderweg door Duitsland). Een gezellige, relatief kleine, basic camping. Maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. Er is een hele leuke speeltuin, waar we voor het eerst de super schattige miniatuurhuisjes zagen. Ook héél leuk hier is dat je van op de camping kan gaan wandelen. En het is slechts 10 minuten rijden tot aan de krijtrotsen. Je hebt niet de drukte die er al wel eens kan zijn aan deze rotsen, maar je bent wel vlakbij. Win-win dus!

2. Kamperen in Tårup, Fyn – Camping Tårup strand

Na ons bezoek aan de krijtrotsen kwamen we op deze fantastische plek terecht, camping Tårup strand. De naam zegt het zelf al, het grootste deel van de camping heeft uitzicht op de zee. Deze plekjes waren echter allemaal volzet, maar ze hadden nog een prachtig grasveld die we helemaal voor ons alleen kregen. Ze hebben er ook kleine huisjes op de camping die je kan huren.

Georges sliep hier de hele middag buiten in zijn nestje, terwijl wij konden genieten van het prachtig zicht en de stilte!

3. Kamperen in Svenborg, Fyn – Camping Svendborg Sund

We wilden graag het prachtige Langeland gaan verkennen, maar hadden de drukte op de campings hier wat onderschat. Gelukkige kregen we op camping Svendborg Sund nog een plekje en dat vlakbij de speeltuin! Yes, wat een winner!

Wil je de eilanden Langeland, Tåsinge, Fyn en/of Ærø verkennen dan is dit een uitgelezen plek om te verblijven.

4. Kamperen in Ebeltoft, Jutland – Camping Blushoj

En toen kwamen we terecht in Ebeltoft en gaf ik me over. Mijn hart was veroverd. Deze camping Blushoj is groot, maar echt zoooo leuk! Een grote speeltuin, héél net sanitair met alles er op en er aan. Maar bovenal… Wat. Een. Uitzicht! Doordat er met trapjes gewerkt wordt heb je geen gevoel van drukte, want je hebt echt je eigen plekje met waanzinnige views.

Reis je met een klein tentje en heb je geen elektriciteit nodig dan wordt het zelfs nog beter. Want van op ons plekje kon je via een klein weggetje naar het strand wandelen en langs dat smalle pad waren plekjes voorzien voor trekkers. Daar had je zelfs het gevoel van wildkamperen en dat op een camping. Dat wij hier ook in de buurt Marsvinnen konden gaan spotten, maakte het plaatje compleet. Een dikke vette aanrader!

5. Kamperen in Skagen, Jutland – Camping Råbjerg Mile

We reden verder door naar het Noorden en kwamen terecht op camping Råbjerg Mile. Deze grote camping was zo goed als leeg. Het blijft voor ons nog een raadsel waarom hier zoveel lege plekken waren, maar hé, zo hadden wij het binnenzwembad wel voor ons alleen!

Deze camping heeft prachtige binnen keukens ter beschikking en héél wat plaats om te eten. Wij hadden bijvoorbeeld ’s morgens alles opgeruimd en hebben toen onder het daarvoor voorziene afdak ontbeten om dan door te rijden. Héél leuk om te doen en zo kom je ook in contact met andere kampeerders.

Als je 15 minuten van deze camping naar het Noorden rijdt sta je in Skagen. Het Noordelijkste puntje van Denemarken.

6. Kamperen in Ringkøbing, Midden-Jutland – Camping Søndervig

Na het Noorden is het tijd om terug ‘huiswaarts’ te rijden. We nemen er onze tijd voor en rijden langs de mooie Westkust. Het weer slaat om en na bijna 3 weken van stralende zon, rijden we door een stortvloed. We beslissen pas te stoppen met rijden als het stopt met regenen, waardoor we terecht komen op camping Søndervig.

De camping zelf is vrij basic, maar heeft zeker alles wat je nodig hebt. Er is ook een leuke speeltuin met een groot luchtkussen. Deze zie je wel vaker in Denemarken en is een echte magneet voor klein (en groot). Maar wat de grootste troef is hier? De kust! Adembenemend! We wandelen van op de camping naar het strand. Wij zijn ons van geen kwaad bewust, maar hoe dichter we komen hoe meer we overdonderd zijn van de pracht van deze plek. Er liggen prachtige huisjes verscholen in de duinen en dan kom je op het strand, zo goed als alleen. Bunkers liggen verspreid als neergevallen meteorieten. We nemen het allemaal in ons op vooraleer we terug keren naar de camping. We kunnen nog buiten eten en daarna begint het terug te regenen. Van een perfecte timing gesproken!

7. Kamperen in Ribe, Zuid-Jutland – Camping Ribe

Het is bijna een mirakel dat ik een foto van ons plekje op camping Ribe heb kunnen nemen in de zon. Want aangekomen op onze laatste stop in Denemarken, regent het pijpenstelen. Maar we laten het niet aan ons hart komen. Ribe ken ik nog van vroeger. In een lang vervlogen tijd liep ik hier als klein kind al eens rond. Ik vond het dus leuk om hier nog eens te zijn.

De camping is helemaal op kindjes gericht met een treintje als kers op de taart die hier elke dag een ritje doet. Er zijn ook huisjes te huur op deze camping. Doordat de grasveldjes afgezet zijn met struiken heb je zeker niet het gevoel dat je op een grote camping staat. Er staan ook her en der picknicktafels die je kan gebruiken.

Plan je een reis naar of door Denemarken? Check dan ook de post ‘Roadtrip: Denemarken’ en ontdek de 7 niet te missen must sees!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *