RONDSLENTEREN IN REYKJAVIK – WAT JE GEZIEN WIL HEBBEN

Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, is de meest noordelijke hoofdstad van onze planeet en de meest westelijke van Europa. Maar naast dit, ook de meest gezellige hoofdstad dat wij ooit al bezocht hebben.

We zijn vooral naar IJsland gekomen voor de natuur. Maar een wandelingetje in deze gezellige stad konden en wilden we niet overslaan. En zo gingen we ’s morgens op pad. Zonder plan slenterden we rond in de straatjes van deze mooie stad. Hierbij enkele tips om deze stad te bezoeken:

Hallgrímskirkja

Deze kerk is de gekendste en grootste kerk van IJsland. Wij waren er bij het krieken van de dag, waardoor we er alleen waren. Echt de max, want niet veel later kwamen de autobussen hier al aan. Je kan de kerk ook bezoeken, mits betaling, en zelfs tot aan de top gaan om een mooi uitzicht over Reykjavik te hebben. Wij waren er nog voor de deuren opengingen, maar vonden het zeker toch eens de moeite om deze gezien te hebben.

Harpa

Het concertgebouw van Reykjavik is een echt pareltje. De ligging is formidabel en de architectuur is eentje van jewelste. Je kan tijdens de openingsuren het gebouw even binnenwandelen. Maar je kan er ook een concert of optreden bijwonen. Check hier hun website voor de actuele kalender.

Street art

Op héél wat (verborgen) plekjes vind je street art in Reykjavik. Dat fleurt de stad helemaal op en is héél erg leuk om te gaan ontdekken.

Mooie deurtjes

Dwaal door de straten in Reykjavik en je komt vanzelf héél wat leuke deurtjes tegen. Altijd leuk om deze ook te fotograferen.

EXTRA TIP – Brauð & Co

Dit is echt een gouden tip, dus noteer die alvast maar op je lijstje! Als je in Reykjavik bent, ga dan zeker eens tot bij deze fantastische bakker, Brauð & Co. Alles wordt hier ter plaatse vers gebakken, wat je ook kan zien als je in de winkel staat. Maar naast dit, worden ook alleen maar biologische ingrediënten gebruikt. De meeste ingrediënten worden geïmporteerd uit Denemarken en Duitsland, maar de boter en het zout zijn er van IJsland zelf. Pure topkwaliteit dus en echte smaakbommen!

Zin in meer IJsland? Check hier nog meer IJsland inspiratie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *