MINIMALISTISCH WONEN – VAN DROOM TOT PLAN

Oue wie? Ouessant!

We waren al even op zoek en aan het rondkijken om schaapjes te kopen voor op ons stuk landbouwgrond. Met de voornaamste reden dat we dan zelf het gras niet moeten afrijden. Wat je zelf doet, doe je meestal beter, is hier niet van toepassing denk ik zo. We zouden eigenlijk wachten tot dat het stuk grond omheind is, maar toen botsten we tegen deze 3 knapperds aan en konden we er niet meer aan weerstaan. We zouden eigenlijk ook gaan voor 2 ooitjes (vrouwtjes), maar kregen het niet over ons hart om de ram alleen achter te laten. En zo stond plots een gezinnetje van 3 dwergschaapjes (ras: Ouessant) te grazen op ons stukje bouwgrond, die wel al omheind is. En amai, zo een lieverds! Stiertje (papa), Dolly (mama) en Suzi (kindje) stellen het meer dan goed.

Het materiaal voor de omheining werd al geleverd en binnenkort gaan de 90 palen de grond in! En dan kunnen onze schaapjes hun buikjes naar hartenlust vullen!

Things are getting real

Diegene die me volgen op de socials, hebben al wat kunnen mee gluren naar onze plannen van de woning. Voor de andere is dit een eerste blik op hoe onze woning er zal uitzien. Momenteel zijn ze (de architecte en haar team) het bouwdossier aan het opmaken om dan de bouwaanvraag, hopelijk deze week nog, te kunnen indienen. Spannend om onze droom getekend op papier te zien staan!

Nu de grote lijnen op punt staan, zijn we vooral aan het Pinteresten (moest dit nog geen werkwoord zijn, dan is dat het vanaf nu wel) en ideeën aan het opdoen voor de look van de binnenkant. We willen het eenvoudig, rustig en minimalistisch houden. Met zachte tinten en vooral de connectie met het groen van de tuin te laten terugkeren. We willen ook zoveel mogelijk zelf doen. DIY gewijs met 2dehands spulletjes om de prijs te drukken, maar vooral ook uit duurzaam aspect wat wij héél belangrijk vinden.

Maar naast al dat Pinteresten voor de binnenkant, zijn we ook volop bezig met de tuin. Voor ons eigenlijk het belangrijkste deel van ons project. En zijn dan ook héél erg excited dat we volgende week samen zitten met de tuinarchitect. Ik vond ze via de website van Velt en was meteen verkocht voor de Commensalist. Ze zijn gespecialiseerd in voedselbossen, off grid, zwemvijvers…. Volledig ons ding dus.

Zeker meer hierover binnenkort! Keep you posted amigos! Ciao!

Wil je nog meer te weten komen over ons project? Klik hier en je leest er alles over.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *