DAYTRIP: DE GAVERS

Moeder natuur

Let’s be honest. Een lockdown in deze Coronaperiode is een must om dit virus te kunnen verslaan. Het is vooral ook nodig om de mensen die wel buiten moeten komen te helpen door simpelweg binnen te blijven. Dat is helemaal niet zo moeilijk om te begrijpen en te doen, maar ik denk eerlijk gezegd dat het niet voor iedereen zo gemakkelijk is. Of je nu alleen bent, een gezin met kinderen, in quarantaine, 65+… iedereen heeft wel eens een mindere dag. En ja, ook al weet je rationeel dat je bezig bent met levens te redden door binnen te blijven. Maar emotioneel valt er toch heel wat te gebeuren. Het is een situatie die we niet kennen hé. De controle is volledig riebedebie en dat is niet altijd zo evident om mee om te gaan. Dingen die in de toekomst gepland stonden worden afgelast en in het beste geval uitgesteld. En om met al deze veranderingen te kunnen omgaan kan de natuur ons echt helpen. Daar ben ik heel erg van overtuigd. De natuur, het blijft iets wonderlijks in zoveel opzichten. Zelfs ook nu, tijdens deze crazy periode, kan de natuur helend zijn. Vooral mentaal dan. En de natuur kan je in veel opzichten beleven. Werken in de tuin, wandelen in het park of bos, aan het raam zitten en de natuur kunnen zien en observeren… Er zijn heel wat manieren om de natuur te ervaren. Een lege agenda is iets waar we momenteel héél fel mee geconfronteerd worden. Maar laat dit ook een moment zijn van herbronnen/heruitvinden/herbeleven…

Vorige week, toen het nog kon en mocht, trok ik in mijn eentje naar de Gavers in Harelbeke. Ik vond het zalig dat het wat regende, want ja… ik ben daar waarschijnlijk een beetje averechts in, maar ik voel heel graag de regen op mijn gezicht. Dat is zo’n zalig gevoel! Maar hé, ik verlang ook wel naar de zonnestralen hoor. Het hoeft niet elke dag regen te zijn dat ik voel :). Ik besliste de volledige toer rond het gavermeer te wandelen (2.1km). Je kan er nog grotere, maar ook kleinere wandelingen doen natuurlijk. Ik heb welgeteld 3 mensen tegengekomen, de max dus! Ik ben graag alleen in de natuur, maar ik vind wel als je iemand tegenkomt dat je dan op zijn minst een goeiedag kan zeggen of eens knikt ofzo. Eén iemand zei niets terug en toen dacht ik echt… Oh God, het Coronavirus zal ervoor zorgen dat niemand nog hallo zal durven zeggen aan elkaar. Ik houd dus al mijn hart vast, hoe dit zal zijn na deze crisis. Ik hoop dat ik hier ongelijk in zal hebben. Fingers crossed, want hé we zitten ALLEMAAL in hetzelfde schuitje. So you know…

Recreatie

De Gavers is eigenlijk wel echt een heel mooi en groot natuurgebied met heel wat recreatiemogelijkheden. Er zijn hier heel wat leuke speelmogelijkheden voor de kindjes, zowel voor groot als klein en ook voor de honden is er een speelweide. Ik ben daar wel persoonlijk niet echt fan van, maar het is er wel. Wij komen hier wel af en toe met de picknick mee. En er is plaats genoeg hier. De speelpleinen zijn verspreid waardoor het drukte gevoel op zonnige dagen toch wel beperkt blijft. Er zijn ook 2 cafetaria’s waar je iets kan drinken of een ijsje kan eten. En als het heel mooi weer is… is er ook mogelijkheid om een plonsje te doen. Vroeger was dit niet echt uitgebaat, maar nu zijn er redders aanwezig in het hoogseizoen en is er ook een gebouw met toiletten, douches en kleedkamers. Ze organiseren ook nog heel wat andere activiteiten: kajakken, zeilen, muurklimmen, hoogteparcours, fluisterboottochten, geleide wandelingen… Maar voor al deze dingen moet je zeker hun site in de gaten houden.

Laat ons allemaal binnenblijven zodat we dit virus zo snel mogelijk kunnen verslaan, SAMEN. Dat we terug kunnen feesten, reizen, shoppen, sporten, cultuur beleven, in de natuurgebieden wandelen… en dit x100 want de mensen die gestorven zijn door dit allesoverheersende virus zullen dit nooit meer kunnen doen. One for all, all for one!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *