De 4 mooiste reisboeken om bij weg te dromen

REISPLANNEN MAKEN? LAAT JE INSPIREREN DOOR DE 4 MOOISTE REISBOEKEN

Ik kan niet kiezen. Geen idee hoe dat bij jullie is, maar keuzes maken vind ik echt super moeilijk. Precies of je verliest ook altijd een beetje als je kiest. En ik wou 2021 starten met een reeks reisboeken. Maar tja hoe kies je nu uit al die reisboeken? Dus riep ik de hulp in van Boekenhuis Theoria in Kortrijk. Dit is geen standaard boekenwinkel, maar een echt huis gevuld met boeken. Een prachtig gebouw, zalig om in rond te neuzen en er hangt een magische sfeer. Maar kiezen, neen dat zat er niet in voor mij. En dus vroeg ik hen om een verrassingspakket samen te stellen. Ik gaf wat kernwoorden door en BAM ik kreeg een stapeltje prachtexemplaren voorgeschoteld.

1. Koffers & Koters – Eropuit met de kids

Op zoek naar kidsproof vakantiebestemmingen dichtbij of ver weg? Dan is Koffers & Koters echt het ideale reisboek.

Leuk is dat er ook rekening gehouden wordt met de papa’s en mama’s. De smaakvolle adresjes die werden uitgekozen zijn er om vingers en duimen bij af te likken. Dat maken de foto’s in het boek al heel snel duidelijk.

Handig is dat het boek ingedeeld is per leeftijd in plaats van op bestemming. Het boek groeit dus mee met de leeftijd van je kind(eren). Goed gevonden toch?!

2. Duurzaam reizen – 15 inspirerende bestemmingen in Europa

Duurzaamheid is best een lastig en gedurfd onderwerp. Je krijgt vaak héél wat weerstand als je je hierover uitspreekt. Maar dit boek is een aanzet om met een nieuwe/andere blik naar de wereld en reizen te kijken.

Het gaat er niet om dat we minder moeten reizen, maar veeleer de manier waarop we reizen kunnen herzien. Het boek puilt uit van de praktische tips hoe je dit dan effectief kan aanpakken.

En naast deze tips, staan er 15 prachtige bekende en minder bekende, Europese bestemmingen in het boek. Met top tips om er een onvergetelijke reis van te maken.

3. Slow Travel – Reconnecting with the world at your own pace

Dit Engelstalige boek is een echt pareltje wat mij betreft. De laatste zin in het boek omvat eigenlijk waarover het gaat: “Wherever your adventure take you, may your travel be slow.” Het boek staat boordevol tips over activiteiten, ervaringen en trips die je kunnen helpen om aan slow travelling te doen.

Daarnaast vind je er ook heel wat algemene tips qua voorbereiding, muziek… maar ook diepgaande, inspirerende interviews met slow travellers. Ze tonen aan dat slow travel niet alleen in de natuur, ver weg van de beschaving kan plaatsvinden, maar dat er ook op urban locaties zeker héél wat mogelijkheden zijn.

Dit boek heeft ondertussen ook een Nederlandse versie die je hier kan terugvinden.

4. Hit the Road – Vans, Nomads and Roadside adventures

Dit boek doet mijn hart sneller slaan! Word jij ook helemaal wild van the vanlife? Dan is dit een echte must have. Zowel voor kortere als voor langere trips put je hier héél wat inspiratie uit.

Maar het zijn vooral de levenservaringen/-wijsheden die mij doen dromen. De vrijheid op alle gebieden spreken tot de verbeelding. Hoe kijken deze mensen naar het leven en het bestaan en hoe ervaren zijn die vrijheid?

Hit the road and make your escape!

Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat ik zelden nieuwe boeken koop. Ik ga maandelijks naar de bibliotheek om aan mijn leeslust te voldoen. Maar héél af en toe, zoals nu, kan ik er niet aan weerstaan en koop ik een paar nieuwe boeken. Wat ik dan wel vaak doe is mijn boeken die ik niet meer herlees doorgeven in plaats van ergens in een hoekje te laten liggen. Dus wil je deze boeken niet nieuw kopen neem dan zeker eens een kijkje in jouw plaatselijke bib.

Veel leesplezier!

**Alle boeken kunnen fysiek aangekocht worden bij Boekenhuis Theoria.

**Klik je op een link weet dan dat deze blogpost affiliate-links bevat. Dit betekent dat wanneer je via deze link koopt, er een klein percentage aan Vantastic-Heartbeat wordt doorgestort. Jijzelf zal daar niets van merken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *