ROADTRIP: CAP BLANC NEZ

Na onze heerlijke rondreis deze zomer is het weer heel erg wennen om thuis te zijn. Het is vooral voor mij terug erg zoeken naar een soort van routine, nu Bert terug gaat werken en Georges naar school gaat. Ik heb iets nodig om naar uit te kijken, een boei zoals ze dat ook noemen. En dus maken we plannen voor een weekendje weg. We beslissen om er een verlengd weekend van te maken en amai, wat kijk ik er heel erg naar uit om terug met de camper weg te gaan! Onze bestemming: cap Blanc-Nez.

Uitzichtpunt cap Blanc-Nez

We kiezen voor een camping niet direct aan de zee, want we gaan voor rust en de natuur. We komen aan op de super gezellige camping les Erables. Het is een kleine camping, met heel grote plaatsen en zicht op de zee. Echt wat we willen en nodig hebben. In de namiddag gaan we te voet naar het uitzichtpunt van cap Blanc-Nez. Toch wel een pittige wandeling en niet altijd zo evident met een buggy, maar het is gelukt en het uitzicht is echt fenomenaal. Voor mij is dit toch weer een kleine overwinning, nadat ik fysiek wel wat achteruit was gegaan door de burn-out. No way dat ik enkele maanden geleden deze wandeling had kunnen doen, dus toch een klein lichtpuntje. Eens daar aankomen, zijn we daar bijna helemaal alleen. Het is dus een echte aanrader om hier buiten het weekend naartoe te komen. Het maakt de beleving nog leuker, en het weer zit eigenlijk ook wel erg mee. Je kan heel goed Engeland zien van hierboven. Zalige dag, die we afsluiten met een lekkere BBQ.

Het strand

Zaterdagochtend gaan we te voet naar het strand. Het is 20 minuutjes wandelen van op de camping, wat dus heel goed meevalt. Doordat we in de ochtend naar het strand gaan, zijn we daar bijna helemaal alleen. We willen graag hier ergens picknicken, maar er is niet echt een plekje die ons echt top lijkt om te picknicken. Dus gaan we terug naar de camping. De avond valt en we beslissen een plekje te gaan zoeken waar we de zonsondergang kunnen zien.

De zonsondergang

We rijden eerst richting de kust van cap Blanc-Nez en daarna richting cap Griz-Nez. Het is toch wel wat zoeken om een mooi plekje te vinden, want er zijn heel wat private weggetjes, maar dan vinden we toch een off road weggetje waar geen verbod bij staat, dus we rijden tot we niet meer verder kunnen. Zalig plekje, waar we helemaal alleen zijn! Fenomenaal. Er staat wel een strakke wind dus het is lekker fris, maar de ervaring is fantastisch.

Lazy sunday

Zondag is het rustdag en doen we niets, behalve eten, drinken en een goed boek hebben we niets anders nodig. Top weekend! Echt wat ik nodig had.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *