JE EIGEN CAMPER BOUWEN, HET KAN! – TIPS & TRICKS DEEL 4

Doe je zelf een van conversion, weet dan dat je camper nooit af is. Wij vinden het super om ons huisje op wielen te blijven aanpassen aan onze noden. Dat is dan ook echt een groot voordeel van je eigen gebouwde camper. Je kan er van maken wat je wil! En dus doen wij naarstig verder! Dit zijn de recentste aanpassingen.

VERWARMING

We hadden er eigenlijk al alles aan gedaan om elektriciteitsafhankelijk te kunnen reizen. Zo kunnen we echt gaan en staan waar we willen (en mogen, natuurlijk). Maar één ding hadden we nog niet. Een echte verwarming. Deze winter verwarmden we ons met een elektrisch vuurtje. Maar dat wilden we dus niet meer, omdat we dan alleen daarvoor niet echt vrij waren. En dus gingen we aan de slag. Dit ging wel ons petje wat te boven en dus lieten we deze installeren. We kozen voor de Planar 2D. Deze is echt héél erg compact, wat wel goed meegenomen is, want het is nu ook niet dat we nog superveel plaats overhadden hiervoor. Maar gelukkig kon deze onder de bestuurderszetel geïnstalleerd worden, met een buis die dan in het achterste deel van de auto warme lucht blaast. Deze verwarming werkt met Diesel en dus zorgt dit ervoor dat we nu geen elektriciteit meer nodig hebben! (warme) Vrijheid here we come!

EETTAFEL

Een eettafel het lijkt een simpel gegeven. Maar als je beperkt bent in ruimte wordt het plots een ding. Een ding dat vaak in de weg ligt. Dat je 100 keer verlegd zonder dat je het nodig hebt. En dus gingen we op zoek. Op zoek naar een alternatief, eentje dat we geen 100 keer moeten verleggen als we het niet gebruiken. We zochten en we vonden! Een fantastische opvouwbare tafel van Bo-Camp. De tafel is compact en zit in een handige opbergtas. Door deze vorm kunnen wij die aan onze achterdeur vasthangen, waardoor deze niet verplaatst moet worden als je ze niet nodig hebt. Echt super handig! De hoogte van de poten kan je aanpassen door een draaisysteem. Je draait de poten zo ver uit als je wil en draait ze dan vast. De houtlook vinden wij ook wel héél erg leuk en warm aanvoelen. Deze tafel is qua formaat voor ons perfect. Om er met 4 aan te zitten om te eten wordt het wel wat krap denk ik. Maar geen paniek, deze bestaat ook in grotere formaten. Voor elk wat wils dus!

PLAFOND

Onze winterkampeertrip zorgde ervoor dat we eindelijk eens werk maakten van een plafond. ’s Nachts druppelde de condens van de metalen stijlen, niet echt aangenaam als je koude druppels in je nek krijgt tijdens het slapen.

En dus was het eerste dat we deden toen we thuiskwamen, naar de winkel gaan achter houten latjes. We bestelden spotjes (eerst de verkeerde…) en in 1 dag tijd hadden we… TADAAAAA een afgewerkt plafond. Pas op, Bert had wel al wat voorbereidend werk gedaan en ik had de latjes vernist vooraleer we ze plaatsten. En we zijn mega blij met het resultaat! De volgende kampeertrip hadden we geen last meer van vallende druppels!

WC OP WIELEN

Vanaf nu heb ik niet alleen een blog op wieltjes, maar dus ook een toilet :)! Bert had het gehad met het verslepen van het toilet en bouwde een bakje op wieltjes voor ons toilet. Handy man dat het is! En terwijl hij bezig was, maakte hij voor Georges ook een voetbankje. Top!

Benieuwd hoe wij van nul een camper bouwden? Check dan zeker ook volgende blogberichten vol tips & tricks.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *