ROADTRIP DOOR BELGIË: OOST-VLAANDEREN, VLAAMSE ARDENNEN

Een roadtrip naar en door de Baltische Staten, dat stond deze zomer op ons programma. Al aan het begin van de Corona opmars hadden wij al snel door dat deze trip niet zou kunnen doorgaan. En dus maakten we een plan B. We zouden ‘maar’ 4 weken in plaats van 5 weken weggaan en door Duitsland, naar Polen en via Slowakije en Tsjechië terug naar huis gaan. Maar hoe dichter onze vakantie kwam hoe meer verkeerd het voelde om ook ons plan B daadwerkelijk uit te voeren. En toen kwam plan C uit de bus, een roadtrip door België.

We starten richting Oost-Vlaanderen en maken een eerste stop voor een picknickje in Rugge, bij Avelgem. We rijden verder naar de visvijvers in Nukerke waar ze een klein pleintje hebben voor trekkende vakantiegangers. Ons eerste kampeerplek is een feit. Een zalige plek om met je tent of busje een nacht door te brengen.

Het muziekbos en de Geuzetoren

De volgende ochtend is het feest, want Georges is 4 jaar vandaag!! Een kroon, een kaars (op een banaan), enkele kaartjes en een cadeautje, meer moet dat niet zijn om onze kleine kapoen gelukkig te maken. Een héél goed begin van deze leuke dag. Ik kijk even op de kaart en zie dat dichtbij het muziekbos is. We besluiten daarlangs te passeren en een tussenstop te maken. We waren hier nog nooit geweest, maar het is er echt heel mooi. Allemaal bosjes waar je een lange tijd kan in vertoeven. Een leuke plek voor de kleintjes (en de grote) om te spelen en ze hebben er ook een echte oude toren. En ja, we hebben een tijdje moeten zoeken, maar we hebben hem uiteindelijk gevonden. En of het de moeite waard was! Georges was er helemaal in zijn nopjes.

Voor de nieuwsgierigen onder ons… de Geuzetoren werd gebouwd in 1864. Toen stonden er op de muziekberg (die niets met muziek te maken heeft) zo goed als geen bomen en kon je super ver kijken. De toren werd hierdoor ook de verrekijker van de Vlaamse Ardennen genoemd en werd vroeger enkel en alleen hiervoor gebruikt. In 1888 beklom de dichter, Pol De Mont, de toren en benoemde de streek als de Vlaamse Ardennen. Een naam die nu nog steeds gebruikt wordt voor deze regio.

Deze belevenis zelf ervaren

Het muziekbos

Parkeren kan aan de kerk van Louise-Marie, La Salettestraat, 9680 Maarkdal

Er zijn 4 wandelroutes die je hier kan terugvinden, alsook 2 speelzones, één voor – 12 en één voor +12 jarigen.

Overnachten

Camping de visvijvers in Nukerke.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *