3 CAMPERPLEKKEN MET EEN VIEW IN FRANKRIJK

Kamperen met een camper. Het biedt je vrijheid en je komt op plaatsen waar je op geen enkele andere manier zou kunnen overnachten. Deze vrijheid, ultieme natuurbeleving, dat is wat ons zo aantrekt in reizen met een camper. Wij zouden het nooit meer kunnen missen, het is een deel van ons zijn en no way dat als we 80 zijn we niet meer met ons campertje zullen rondtuffen.

Zoals jullie wel of niet weten, hebben we deze zomer 5 weken rondgetoerd in Frankrijk. En we kwamen op de meest fantastische plekjes zoals deze 3, speciaal voor jullie, geselecteerde Franse camperplekken. Benieuwd? Lees dan vooral verder en droom weg bij deze idyllische locaties.

SAINT-VALERY-EN-CAUX

Onze eerste nacht van onze tour de France was hier, in Normandië, Saint-Valery-en-Caux. Een prachtige camperplek waar je voor €9 een nachtje kan doorbrengen. Best kom je er niet te laat toe, want het staat wel tegen de late middag helemaal vol. Ik vermeld er ook wel bij dat, in tegenstelling tot sommige andere camperplekken, het smalle parkeerplekjes zijn. Maar als je met je blote voeten op het kiezelstrand staat, helemaal alleen, dan voel je de ruimte en vrijheid van deze plek. ’s Morgens komt er een bakker langs, zodat je van je Franse croissant kan smullen met zich op de rotsen, de vuurtoren en de zee. Er zijn ook vuilbakken en mogelijkheid om vuil water te lozen en water te nemen. Maar naast al deze praktische zaken is vooral het zicht, wat deze plek zo speciaal maakt. Je staat ook vlakbij het haventje, waardoor je de bootjes ziet buiten en binnen varen. Een winner, zeker als je kinderen mee hebt.

LA POUPONNIERE NEUVE

Deze plek is the place to be voor rustzoekers! Je komt terecht op een boerderij waar ze Alpaca’s en schapen kweken voor de mega zachte wol. Er zijn slechts 2 plekjes bij de kersenboom, maar omdat deze plek echt nergens aangeduid staat en toch niet zo eenvoudig te vinden is, stonden we er helemaal alleen. Een top ervaring met echt mega gastvrije eigenaars. Georges mocht de Alpaca’s eten geven, we mochten kriekjes plukken van de boom, kregen een courgette en krop sla uit de moestuin en een fris pintje. Als ik het hier zo opsom is dit toch echt belachelijk gastvrij! Hoe we dit plekje vonden? Park4night off course!

CHEMIN DES PARCHETS

De camperplek van de camperplekken vind je hier. Van een view gesproken. Indrukwekkender zal het hier niet meer worden, want dit kan onmogelijk overtroffen worden. We rijden de Passy omhoog en komen terecht op een toch wel drukke plek. Er is een mega grote parking, maar dan zie je een vlag ‘natuurcamping’ staan. Meld je aan en je zal er no way spijt van hebben. Voor een luttele €9.20 kan je hier een plekje uitkiezen. Wil je gebruik maken van het ultramoderne sanitair met mega goeie douches (just saying) dan betaal je slechts €10.20. Wat een koopje, toch!? Er is ook een bakkertje en mogelijkheid om te parapenten.

Zoals ik al zei, kan het overdag dus best druk zijn, want er start hier ook een, héél erg aan te raden, wandeling naar Le Lac Vert. Maar naar de avond toe loopt de parking leeg en keert de rust en sereniteit terug. We ademen pure berglucht, de zuiverste lucht ooit. En genieten van het meest spectaculaire zicht op de Mont Blanc ooit. Hier voel ik me echt leven tot in mijn diepste vezels. De bergen het doet iets met mij. En ik voel me zo dankbaar dat ik dit met jullie kan delen, maar bovenal ook met onze kleine man.

Laat me gerust, in een reactie, eens weten of jullie zelf al op één van deze plekjes zijn geweest of deze nu op jullie lijstje komen te staan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *