DE MOOISTE WATERVALLEN VAN DE JURA

Wie al eens in de Jura geweest is, weet dat dit dé streek is van de watervallen. De Cascades du Hérisson is daar zo een plek van. Ik was hier al twee keer eerder. Maar ik wou Bert, Georges en Basiel meenemen naar de oorsprong van mijn liefde voor watervallen. Let’s waterfall in love!

CASCADES DU HERISSON

Hier heb je de keuze. Ofwel parkeer je in La Chaux-du-Dombief (5B Rte des Lacs), dan kan je van daaruit 7 km wandelen langs 7 prachtige watervallen. Let op, je moet wel dezelfde weg terug om naar je auto te stappen. Of je neemt de andere (te betalen) parking. Deze kant is ook een pak toeristischer, maar met kindjes wel ideaal (Parking in Doucier). Want dan kom je meteen bij de grootste waterval van de 7 terecht. En deze herinnerde ik me nog als gisteren. Georges was ook onder de indruk van het naar beneden donderende water. Wel jammer dat er echt veel volk was toen we er waren, dit was toch een kleine domper op de feestvreugde. We liepen wel nog de trappen op naar de bovenkant van deze waterval. Maar we hielden het al snel voor bekeken en gingen op zoek naar andere watervallen.

Wil je meer praktische informatie over deze plek. Check dan deze website voor alle info.

CASCADE DE LA BILLAUDE

Na onze ochtend doorgebracht te hebben bij Cascades du Hérrison, wilden we nu de rust. We hadden weet van nog een waterval die niet ver van onze af te leggen weg lag. En dus reden we even tot daar. Een klein parkingetje met 5 auto’s deed ons al vermoeden dat we hier zo goed als alleen zouden zijn. Bert ging even wachten aan de auto met Basiel, terwijl Georges en ik op watervallen jacht gingen. Al na 5 minuten stappen hadden we een fenomenaal zicht op deze cascade. Via trappen kan je héél gemakkelijk het water bereiken en onderweg kom je een tweetal uitkijkpunten tegen met zicht op de waterval. We zijn hier gewoonweg alleen. Wat een contrast met de drukte van deze ochtend. Na de vele trappen komen we bij het water.

Wauw, wauw, wauw. deze waterval is toch wel al één van de mooiste dat ik gezien heb hier in de Jura. Deze kan je gratis en voor niets bezichtigen en heeft je het gevoel dat je in een of ander ver, exotisch land bent. Een echte topper en aanrader deze! Check hier alle praktische informatie.

Benieuwd naar nog meer Frankrijk? Check dan zeker hier wat dit land nog meer in de aanbieding heeft.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *