TOP 10 VAN DE GEZELLIGSTE CAMPINGS VAN FRANKRIJK

Een goeie camping? Wat betekent dat voor jou? Voor ons is dit vooral een gezellige camping, liefst niet te groot en pal in de natuur. Meer vragen we niet. Wij boeken campings nooit van te voren. En dus zoeken we altijd op het moment zelf waar we een slaapplekje kunnen bemachtigen voor die dag.

En waar ik vroeger als een kip zonder kop wild te keer ging in de campingboeken, heb ik het mezelf een pak makkelijker gemaakt en de Park4night app op mijn telefoon gezet. Met als resultaat dat al onze slaapplekjes binnen de 5 minuten gevonden zijn. Wij zouden de app niet meer kunnen missen. Hij bracht ons namelijk tot bij deze 10 gezelligste campings van Frankrijk.

*Alle prijzen zijn voor 1 nacht met 2 personen, 1 kindje en 1 hond inbegrepen, maar zonder elektriciteit.

CAMPING LA GAUTRELLE

Plan je een reis naar Île d’Oleron of ben je in de buurt en zoek je een camping? Rijd dan zeker eens naar camping La Gautrelle in Saint-Georges-d’Oleron. Deze ligt pal aan het strand, waar je zo goed als alleen bent, met zicht op Fort Boyard. De camping is met 250 plaatsen best groot, maar daar merk je weinig van. Het is er super rustig. Er is een leuke speeltuin en je kan ijsjes en brood kopen op de camping. Het sanitair is basic, maar wel proper. En voor de surfers onder ons (of de ijsberen), er zijn hier ook koude douches om je na het zwemmen of surfen even af te spoelen. Heb je zelf geen tent, caravan, camper of mobilhome? No problemo, je kan hier ook vaste tenten huren.

Waar? Link Park4night
Kostprijs? €22,70

CAMPING A LA FERME IN MORNAC-SUR-SEUDRE

Zijn jullie echte rustzoekers, ga dan zeker eens naar dit kleine, gezellige campingetje. Het is een boerderijcamping, waar je tussen de paarden overnacht. Er is ook een visvijver op het domein. De uitbaatster is er héél sympathiek en vriendelijk. Houd er wel rekening mee dat het sanitair enorm basic is. Maar je hebt er wel alles wat je nodig hebt, zelfs een wasmachine (wat altijd wel eens van pas kan komen along the road). Wij waren er in het hoogseizoen en we stonden daar maar met drie, zalig!

Waar? Link Park4night
Kostrijs? €18

CAMPING LES JARDINS D’OSSAU

Ben je onderweg naar de Pyreneeën? Stop dan zeker hier eens een nachtje. Je slaapt er bij een biofruitboer, waar je ook lokale producten kan kopen. Dit is een echte onthaast camping. Je kan er leuk wandelen, want je zit er onmiddellijk in de natuur. Het sanitair ondergaat een metamorfose, waardoor het terug wat mee zal zijn met zijn tijd.

Waar? Link Park4night
Kostprijs: €15

CAMPING LA CABALIROS

Olalala, de Pyreneeën! Dichtbij Cauterets vind je deze leuke camping met zicht op de bergen. Er is een prachtig, splinternieuw sanitairgebouw en een leuke speeltuin. Wil je van hieruit Cauterets ontdekken? Dat kan, zelfs te voet sta je na een klein halfuurtje wandelen midden in het bruisende centrum met gezellige restaurantjes en winkeltjes. De weg naar deze camping is op zijn minst fenomenaal te noemen met de nodige haarspeldbochten. Het is ook een ideale uitvalsbasis voor verschillende uitstappen, zoals deze naar Pont d’Espagne. Lees hier alles over ons bezoek aan deze prachtige watervallen.

Waar? Link Park4night 
Kostprijs: €22

CAMPING DU BATUT

Dit is een absolute topper aan de Tarn! Als er eentje is uit dit lijstje waar we misschien nog eens terugkomen dan is het deze wel. Wat er zo speciaal aan is? Geen idee, het was echt puur het gevoel. Je kan er een prachtig plekje aan het water krijgen op een enorm rustige camping. Alles wat je nodig hebt is er: broodservice, speeltuintje, klein winkeltje, verouderd (maar wel erg proper) sanitair, een wasmachine. Maar vooral de ligging is de max! En de weg er naar toe ook wel moet ik zeggen. Wij volgden de D200, wat niet aan te raden is met mobilhomes omwille van de vele kleine, smalle, donkere tunnels. Reis je met een grote camper of mobilhome zorg dan dat je via de D902 naar de camping rijdt.

Waar? Link Park4night 
Kostprijs? €15

CAMPING LE VOCONCE

De Provençe! Een leuke, rustige camping met afgebakende plekjes, wat voor ons geen must is, maar ik geef het graag even mee. Er is een leuk speeltuintje, maar je kan er ook aan en in het water, met zicht op de Mont-Ventoux. De plaatsen zijn schaduwrijk (wat je hier héél goed kan gebruiken), er is broodservice, ijsjes te koop en héél modern en proper sanitair. Er is een zwembad die bij, maar niet op de camping ligt maar wel enkel voor campinggasten is. En niet te vergeten, hét geluid van de Provençe, les cigales. Zijn geld zeker meer dan waard!

Waar? Link Park4night
Kostprijs? €26

CAMPING LE TRAPPEUR

Oh my God! Dit dachten we toen we hier aankwamen en dit fenomenale uitzicht voorgeschoteld kregen. Adembenemend mooi! Op col Croix de Fer vind je er dit pareltje. Een kleine camping, met enkele trekkersplaatsen, maar ook vaste hutjes. Je kan er, voor een meerprijs, ook genieten van een overdekte jacuzzi met zicht op de bergen of als je liever naar de sauna gaat, dan kan dit hier ook. Leuk is dat er een restaurant is op de camping waar je lekkere lokale biobiertjes kan kopen, maar ook héél lekker kan eten. Je kan het eten ook meenemen naar je plekje om het in alle rust te kunnen opeten. Er is broodservice en een speeltuintje. Je kan te voet van op de camping naar het iets lager liggende skidorp.

Waar? Link Park4night 
Kostprijs? €30
Kostprijs welness? €20/30 minuten

CAMPING DU MOULIN DOLLAY

Zoek je een familiecamping? Dan is dit the place to be. Héél wat Nederlanders hebben hun weg gevonden naar deze plek, en terecht. Er is een leuke speeltuin en je kan er opnieuw ook in het water ravotten. Er is geen broodservice, maar op 1km is er al een supermarktje. Ijsjes kan je wel kopen op de camping bij de super sympathieke uitbater.

Waar? Link Park4night
Kostprijs? €25

CAMPING DE CHAMPLITTE

Als je aankomt en er hangen vlagjes uit? Dan weet je dat het goed is! Een plek waar je dichter bij een echte natuurbeleving zal komen dan dit bestaat er niet volgens mij. Een stille, rustige camping tussen de bomen. Er is ook een bar, restaurant, tennisveld en speeltuin met handgemaakte spelletjes. Het sanitair is er piekfijn.

Waar? Link Park4night 
Kostprijs? €13,80

NATURE

Ben je in de Champagnestreek? Kom dan hier zeker jullie flesje Champagne kraken. Geen genummerde plaatsen en toch ruimte zat! Het sanitair is héél erg proper en recent, er is een ieniemienie speeltuintje en je kan er champagne kopen van de tante van de uitbaters. Wil je wandelen? Ga dan zeker eens een kijkje nemen verderop in het straatje, want bij de camping hoort hun eigenste natuurdomein. Enkel voor campinggasten en dus een natuurdomein helemaal voor jou alleen. Hertjes spotten om je avond mee af te sluiten. Klinkt niet slecht, toch?

Waar? Link Park4night 
Kostprijs? €17,40

Op zoek naar fantastische camperplekken in Frankrijk? Check dan hier mijn top 3!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *