MINIMALISTISCH WONEN – IN HET GROEN

Minimalistisch wonen, maximalistische (als dat nog geen woord was, dan nu wel) tuin. Dat is ons doel, onze wens. En een eerste werkje om dit te verwezenlijken is onze omheining. En guess what? Ze staat er! Onze omheining is een feit. We hebben het stuk in 3 gedeeld, zodat de schaapjes kunnen doorschuiven van weide naar weide. En het was wel een werkje om U tegen te zeggen! Vele handen maken licht werk, maar echt licht was het nog steeds niet. De droogte zorgde ervoor dat grond kei, maar dan ook kei hard was. We huurden wel een boor met benzine. En gelukkig van dat, anders was er geen beginnen aan om 80 palen in de grond te krijgen en 180 meter draad te zetten. Echt allemaal dankzij een topteam! Héél erg dankbaar zijn we voor de hulp die we krijgen om onze droom te kunnen waarmaken.

Dat onze toekomstige tuin een groot deel uitmaakt van onze keuze om überhaupt te verhuizen, is een understatement. De tuin is voor ons niet zomaar een tuin. Het wordt een tuin om (letterlijk en figuurlijk) van te smullen, in te zwemmen, in te spelen, in te aarden, in te slapen… in te leven. Dat wil ook zeggen dat we hier dan niet zomaar willen invliegen (best moeilijk om 2 overenthousiaste mensen in toom te houden) en bedachtzaam aan het werk willen gaan om er ons paradijsje van te maken. En daarom riepen we de hulp in van de Commensalist. Een tuinarchitect met een groen hart. Eentje zoals wij en die dan ook volledig bij onze visie past.

Op het einde van ons eerste gesprek dat 4 (4!) uur duurde, hadden we een eerste schets in onze handen. OMG! Freaking crazy! Met ons hoofd vol ideëen keerden we terug naar huis. Ons gevoel bij die schets was toen die dag al zoooo goed. Alles wat we willen of van dromen staat er op getekend. En dat is echt te gek als je het mij vraagt.

WISHLIST

Benieuwd naar ons wenslijstje? Oké, hier komt het!

 • Zwemvijver
 • Moestuin + (zelfgemaakte) serre met bijhorende buitenkookplaats
 • Berging + hok voor de schapen, kippen en konijn
 • Wadi
 • Plaatsje voor onze caravan
 • Vuurplaats
 • Bomen waarmee we in onze eigen houtwinning kunnen voorzien
 • Buitendouche
 • Bomen en struiken a volonté om van te eten (voedselbosgewijs)
 • Wilde bloemen (overal!)
 • Graasplekjes voor de schapen
 • Gezellige zitplekjes

En dit allemaal dog- en kidsproof. Een ellenlange lijst, maar het past er allemaal in. Hoe.Zot.Is.Dat.? Het plan hangt in onze living en we zijn echt helemaal verkocht! Dit wordt onze tuin. Volgende maand zitten we opnieuw samen om van de schets een definitiever plan te maken en dingen nog te fine tunen. Zo kunnen we misschien deze herfst/winter al wat bomen aanplanten.

En ik zou het bijna vergeten, maar onze bouwaanvraag werd in juli ingediend! Mega spannend is het nu dus afwachten op de (hopelijk) goedkeuring.

Wil je nog meer lezen over ons avontuur? Klik hier en je leest er alles over.

Keep you posted! Ciao amigos!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *