Be Lenka, Barefootschoenen

OP BLOTE VOETEN DOOR HET LEVEN: REVIEW BAREFOOTSCHOENEN BE LENKA

Wij, Georges en ik, lopen enorm graag rond op onze blote voeten, de vier seizoenen rond. En gelukkig leerde ik een tijdje geleden, via het rewilding boek, barefootschoenen kennen. Had ik er vroeger over gelezen of gehoord, dan waren we al vroeger overstag gegaan. Maar beter laat dan nooit, want barefootschoenen hebben ongekend veel voordelen.

DE VOORDELEN VAN BAREFOOTSCHOENEN

Zodra we thuis komen vliegen de schoenen en kousen in het rond, soms tot mijn grote ergernis. Maar anderzijds is dit eigenlijk wel echt het beste dat hij kan doen. Thuis komen en hup… schoenen uit. Want hierdoor creëer je stabiele, sterke voeten en enkels. Zelf loop ik ook altijd op blote voeten of, in de koudere periodes, op kousen.

IMG_20221117_134531
IMG_20221117_134924
IMG_20221117_135106
IMG_20221117_135723
previous arrow
next arrow

Er is ook niets zaligers om buiten in de tuin op blote voeten te lopen waarbij je op oneffen ondergronden stapt, goed voor je voeten, maar ook goed voor jouw volledige lichaamshouding. Héél wat voetproblemen bij volwassenen komen trouwens voort uit het dragen van ongeschikte schoenen toen ze kind waren. Toch iets om even bij stil te staan. Het belang van de juiste schoenen wordt vaak onderschat en ook het beeld dat de maatschappij hierbij schetst speelt een grote rol bij onze schoenkeuze. Denk maar aan hakken, schoenen met spitse toppen… Allemaal niet zo goed voor onze voeten, stabiliteit en lichaamshouding. En dat maakt dat voor ons de keuze van Barefootschoenen héél erg voor de hand liggend geworden is.

IMG_20221117_134335
IMG_20221117_135420
IMG_20221117_135442
IMG_20221117_135224
previous arrow
next arrow

Ik hoor je nu al denken, maar je kan toch niet heel de tijd en overal op je blote voeten lopen. Ik zou pleiten van wel en ja wij kregen al eens rare blikken als Georges op zijn blote voetjes rondloopt in een winkel. Tja, hij wou geen schoenen aandoen en dat is helemaal ok voor ons. Hij kiest. En van die rare blikken trekken wij ons trouwens niets van aan ;). Ik deed een paar weken geleden een boswandeling op mijn blote voeten. 100% geconnecteerd met de grond onder mijn voeten, een echte aanrader. Maar dat even ter zijde, want soms zijn er momenten, gelegenheden, waarop schoenen wel van pas komen. En als je wat rondkijkt op het wereld wijde web, kom je al snel terecht bij het fantastische barefootschoenenmerk Be Lenka.

WAAROM KIEZEN VOOR BE LENKA

Be Lenka is een Europees merk die voor elke leeftijd iets in de aanbieding heeft. De schoenen zien er echt super cool en mooi uit. Toen ik hun aanbod aan Georges toonde was hij meteen overtuigd. Hij koos de Be Lenka Kids Winter barefoot Be Lenka Panda 2.0 – Cheese Yellow. Stoere, mooie, met velcro sluitende, waterdichte barefootschoenen. Deze zijn met wol gevoerd vanbinnen, om lekker warme voetjes te hebben deze winter.

IMG_20221119_103940
rpt
IMG_20221119_103732
IMG_20221119_104258
previous arrow
next arrow

Hij heeft ook de zomerschoenen Be Lenka Kids barefoot Jolly – Army Green waar hij helemaal verliefd op is.

De Be Lenka barefootschoenen hebben echt zovéél voordelen.

  • De zool is super dun gemaakt
  • De plaats waar de tenen komen is extra breed zodat die voldoende ruimte hebben
  • Ze hebben geen verschil in hoogte tussen de tenen en de hiel
  • En alsof dat nog niet genoeg is zijn ze ook nog eens vederlicht

Allemaal dikke vette pluspunten dus. Waarom zou je nog iets anders kiezen eigenlijk. Ik kan ook niet onmiddellijk nog een argument bedenken. Dus ga eens een kijkje nemen op hun website.

En de voordelen gelden niet enkel voor kindjes. Ook volwassen voeten hebben veel baat bij barefootschoenen. Zo koos ik voor de mooie en pantoffelzittende Barefoot Boots Be Lenka Nevada Neo – Sand & Dark Brown.

IMG_20221119_104638
IMG_20221119_110304
IMG_20221119_104954
previous arrow
next arrow

Ben je overtuigd? Share the barefootlove! Je voeten, en de rest van je lijf, zullen je dankbaar zijn ;).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *