NEEM DE UITDAGING AAN. REWILD.

Ik heb al een tijdje een onrustig gevoel. Iets dat ik precies niet echt kan plaatsen. Wat ik wel weet is dat de drang om dichter bij de natuur te staan, groot is. Maar hoe kom je nu dichter bij de natuur in deze ‘kunstmatige’ maatschappij? Ok, je kan gaan wandelen in de natuur en anderen aansporen dat ook te doen zoals je in vorige blogberichten kan lezen, maar echt? Is dat dichter bij de natuur komen? Voor mij voelde dit niet aan als voldoende. De onrust blijft ondanks je mij toch wel vaak in de natuur kan terugvinden. Maar wat is het dan? Dat overheersende gevoel? Een onvervuld natuurinstinct?

Het boek

Ik heb mijn antwoord gevonden in het Rewilding boek. Een last valt van mijn schouders naarmate ik vorder in het lezen van het boek. Ik heb héél wat antwoorden gekregen op vragen die in mijn hoofd rondspoken. Het kind kreeg een naam “Rewilding drum”. Zo noemt de onrust dus in mij. Zo opgelucht dat ik eindelijk weet wat het is en belangrijker nog, wat ik er kan aan doen. Want het boek heeft namelijk super véél praktische tips&tricks om terug te connecteren met de natuur, net wat ik nodig heb! De max!

We voelen al langer aan dat mee met de stroom heel erg onnatuurlijk aanvoelt voor ons. We zijn er ons dus echt wel bewust van dat tegen de stroom in of gewoon ons goesting doen, veel meer past bij wie wij zijn. Maar hoe pak je dat nu aan? Let’s rewild!

Ontspullen

We zijn al een tijdje bezig om ons huis te ontspullen en dromen van een minimalistisch leven in een tiny house midden in de natuur. We zullen nog moeten zien of dit alleen bij dromen zal blijven of ooit realiteit zal worden. Het voelt alleszins héél juist aan om ons niet vast te klampen aan materiële dingen. En zeggen dat wij een paar jaar geleden nog verwoeste verzamelaars waren van allemaal (vintage)spulletjes… Pas op, ik ben nog steeds zot op vintage spullen, maar dan enkel deze die we echt nodig hebben en dat is net het grote verschil.

Liefde is ook vaak loslaten en dat is met geliefde spullen niet anders. Weten dat iets een tweede leven krijgt kan zoveel voldoening geven. Het is natuurlijk niet iets dat je in één dag gedaan hebt, maar start met 1 kast en je zal zien hoeveel energie het je zal geven. Doen zou ik zeggen!

We slaan een nieuwe weg in

We doen al héél wat verplaatsingen met de fiets, proberen zoveel mogelijk dingen een tweede leven te geven, ik loop héél vaak op mijn blote voeten, we stoken al eens graag een vuurtje… Dit zijn allemaal dingen die bij het Rewild plaatje passen. Alhoewel ik hier het hokjesdenken zeker niet wil op toepassen! Want iedereen Rewild op zijn manier en vooral volgens zijn of haar gevoel. Maar voor ons persoonlijk, is een grote brok om aan te pakken, onze voeding.

Voeding

Deze staat echt mijlenver van wat natuurlijk eten is. We hadden al grote ergernissen over de hoeveelheid afval die voeding met zich meebrengt, maar hadden geen idee hoe we hier eigenlijk verandering in konden brengen. Op dit vlak willen we echt een nieuwe weg inslaan. We zien het groots, maar een tussenweg vinden we persoonlijk nog moeilijker. Ons plan is om een ‘standaard’ supermarkt volledig te vermijden. Ik denk dat als je terug naar een ‘gewone’ supermarkt gaat, je snel geneigd bent om terug te kopen wat je vroeger kocht, puur omdat je dat zo gewend bent. En dus gaan we gaan nu naar een verpakkingsvrij winkeltje Zonder Meer in Kortrijk, gaan we groenten en fruit plukken in de zelfpluktuin… Vlees bestellen we reeds bij deel een koe/kip zodat we weten waar ons vlees vandaan komt.

Veel dingen moeten zich nog uitwijzen natuurlijk en het is een heuse zoektocht. Ook naar recepten, maar hé, HOORAY for the internet! We zitten nu nog volop in een overgangsperiode waardoor we héél vaak geconfronteerd worden met de vraag: “en dat? Waar gaan we dat kunnen kopen?” Maar dat is net een mega leuke uitdaging. En we hebben samen besloten om die uitdaging samen voor de volle 100% aan te gaan. En als we dit allemaal wat op een rijtje hebben, dan zou ik me graag nog willen verder verdiepen in het wildplukken. Kunnen eten wat de natuur je te bieden heeft. Dat klinkt toch als muziek in de oren of misschien ook wel een tikkeltje gek. Het is maar vanuit welk perspectief of hokje je het bekijkt.

Kleding en verzorging zijn natuurlijk nog 2 grote facetten die wat bijgeschaafd ‘moeten’ worden, naar ons gevoel dan toch. Maar dit zal ik voor een volgend blogberichtje houden.

Rewild vanlife

Meer en meer puzzelstukjes vallen samen. Het ontdekken van onze liefde voor het reizen met een zelfgebouwde camper was eigenlijk voor ons nog maar het startschot! Eén zijn met de natuur en minimalistisch leven, voor ons is dit echt top (maar dat wisten jullie wel al natuurlijk). Het is iets wat we willen meenemen ook in het dagelijks leven. Het heeft ons al super veel geleerd en inzichten gegeven. Ik ben er dan ook van overtuigd dat vanlife en rewilding perfect hand in hand zullen gaan.

Live to the beat of your own drum.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *