4 GROENE PARELTJES

1. Merkemveld bos in Zedelgem

Het is altijd leuk om nieuwe plekjes te ontdekken en dus reden we naar Merkemveld in Zedelgem (Regio Brugge). Misschien kennen jullie dit van de kampplaatsen, want er is hier super veel plaats voorzien voor jeugdbewegingen om hun zomerkamp hier te houden. Wij konden door die terreinen lopen, omdat er op dit moment niemand was. Maar er loopt ook een wandelroute langs het kampeerterrein, de Doeverenwandelroute. Deze is 5.7 km lang en dus best goed te doen. Deze route gaat door het bos, maar ook door heide en velden. Wij kozen ervoor om vooral het bos te verkennen en deden dus maar stukjes van deze wandelroute. We hebben meer dan een uur in het bos kunnen rondwandelen en hebben het nog niet helemaal gezien. Dus het is zeker wel eens de moeite om tot daar te gaan. Wij komen zeker nog eens terug!

2. Kleiputten Kortrijk

Héél leuk, klein, gezellig natuurdomein. Een deel ervan kan je zomaar bezoeken. Een ander deel is afgesloten en kan enkel met een gids bezocht worden. Dit vooral om de rust van de dieren te respecteren. Het deeltje dat je altijd kan bezoeken is zeker ook eens leuk om door te wandelen. Wij waren er, op 1 visser na, helemaal alleen. En Georges was in zijn wandelen, want we hebben 2 keer de volledige toer gewandeld. Wij deden er, op kleuter tempo, een dik uur over. Je waant je even helemaal weg van de drukte van Kortrijk. Toch wel een aanrader als je een korte break nodig hebt of een natuurshotje om er weer tegenaan te kunnen.

Kleine kanttekening: honden zijn hier niet toegelaten. Just so you know.

3. Sterrebos Roeselare

Voor ons is dit wel een plek die bekend is. We zijn hier al vaker geweest en ook voor Georges is dit héél leuk, omdat hij hier vaak met zijn meme en pepe komt wandelen. Door het hele Corona gebeuren was dit dus al een tijdje geleden en had ik met meme en pepe afgesproken aan het bos om samen te gaan wandelen. Het sterrebos is eigenlijk niet zo supergroot en de wandelpaden hebben, als je ze van bovenuit bekijkt, de vorm van jawel, je raad het nooit, een ster. Georges was onze gids waardoor we maar liefst 3 uur hier rondwandelden. Super leuk en verrassend eigenlijk om een kleuter van 3 de weg te laten kiezen. Door de grote van dit bos kan je dat hier dus wel zeker eens doen. Buiten Corona tijden is er hier ook een terras met speeltuin. Met kindjes een topper!

4. Blaarmeersen in Gent

Vorige week moesten we in Gent zijn. En we maakten er gebruik van een middagje door te brengen in de Blaarmeersen. We waren daar nog nooit geweest. En eerlijk? We waren niet super mega overdonderd. Ok, in de zomer is het denk ik echt een toplocatie. Je kan er zwemmen (ook met héél kleine kindjes), er is een mega grote speeltuin, een café (die nu natuurlijk niet open was)… Het is alleen jammer dat de paden verhard en aangelegd zijn, wij gaan namelijk graag wel eens off road, maar dat is hier dus niet echt mogelijk. Georges daarentegen had wel een leuke tijd, zeker op de boot in de speeltuin.

Conclusie: we gaan niet tot hier rijden enkel voor de Blaarmeersen, maar als we hier nog eens in de buurt moeten zijn gaan we zeker nog eens stoppen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *