OP ZOEK NAAR HET ZWARTE GOUD VAN IJSLAND – THE BLACK BEACHES

Het zwarte goud van IJsland. Iets waar Georges héél erg naar uit keek, het moment dat hij met zijn voetjes in het zwarte zand zou staan. En of het magisch was! Zwart zand, het spreekt tot de verbeelding en terecht. Wat was het fantastisch om hiervan getuige te mogen zijn. Je hebt héél wat plekjes in IJsland waar je het zwarte goud kan bewonderen. Ik neem je mee naar onze zwarte goud plekjes.

Kirkjufjara – Dyrholaey

Eerste stop, het Kirkjufjara strand. Het strand was afgesloten door vallende rotsen toen wij er waren. Dus op het strand zelf kon je niet. Maar we gingen toch een kijkje nemen en het uitzicht was er wel eentje om U tegen te zeggen. Er is een gratis parking, met betalende toiletten. Van hier heb je een héél mooi zicht op de Dyrholaey boog, die je ook van nog dichter kan bezichtigen.

Reynisfjara

Een klein beetje verderop kom je op de gratis parking van Reynisfjara. En hier ben je niet alleen. Maar wat een pareltje. Als je op het strand komt heb je aan je linker kant de fenomenale basaltzuilen, maar omdat iedereen direct daar naar toe gaat voor een picture perfect. Liepen wij naar rechts het strand op. En daar was er niemand. Z-A-L-I-G! Georges kon hier naar hartenlust spelen in het zand terwijl wij konden genieten van het magische uitzicht.

Na het spelen gingen ook wij eens de basaltzuilen van dichtbij gaan bekijken. Toch te gek wat de natuur allemaal kan doen! Als je de basaltzuilen passeert, heb je ook een enorme basaltgrot achter het ‘hoekje’. En doordat alle toeristen vooral geïnteresseerd blijken te zijn in de basaltzuilen stonden wij helemaal alleen in deze grot. Verbaasd van al het moois en met een prachtige zonsondergang cadeau!

Diamond beach

IJsblokken die aanspoelen op een zwart strand, kan je het nog gekker bedenken? Wij niet, maar hier is het gewoon realiteit. We stonden erbij en keken er naar. Grote ijsformaties die ronddobberen in de zee en in kleinere stukken aanspoelen op het zwart strand. Door de laagstaande zon die weerkaatst op de aangespoelde ijsblokken ziet het eruit alsof het strand bezaaid is met diamanten. Het strand heet dan ook niet voor niets diamond beach.

Wil je nog meer IJsland uitstappen op je lijstje zetten? Of kijken of het land iets is voor een volgende trip. Check dan hier de andere artikelen over dit fantastische land.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *