GA DE NATUURPRACHT BEWONDEREN IN DE BUURT VAN REYKJAVIK

Plan je geen volledige roadtrip rond het eiland en blijf je liever in de buurt van Reykjavik? Dan zijn volgende uitstappen binnen handbereik. Op een beperkte afstand kan je toch héél wat van de IJslandse natuur meepikken.

Kerið

Deze krater is een echte aanrader om te doen. Ondanks dat je moet betalen (400ISK/persoon, ong. €3/persoon) is het zeker de moeite om hier even te stoppen. Je kan volledig rond de krater wandelen en je kan ook via een trap tot bij het water gaan. De kleuren hier zijn echt waanzinnig mooi. Dus je hoort het, een topper. Het kan hier wel toeristisch zijn, dus kies je moment goed uit. Al moet je ook gewoon geluk hebben dat er net geen bus toegekomen is. Wij deden niet de volledige toer, maar gingen wel met de trap tot aan het water. Georges vond de ijsblokken héél erg fascinerend. Precies allemaal kleine ijskegeltjes die aan elkaar vast hingen. Zalig om ons kleine mensje dit te kunnen laten zien en beleven.

Strokkur Geiser

Holy Moly! Dit heb ik toch een keer of 10 gezegd toen we hier met open mond en toegeknepen neus stonden naar te kijken. Want jep, het ruikt hier fel naar zwavel (rotte eieren dus) . Om de zoveel minuten ontploft deze geiser met een enorme kracht! Echt zooooo fascinerend! Gewoon hier al rond lopen in dit gebied en het water zien koken, zomaar door de warmte van de aarde, hoe crazy is dat! Wat heeft moeder natuur hier nog allemaal in petto voor ons! Elke keer als we denken dit was toch echt fenomenaal komt er iets dat nog meer fenomenaal is dan wat we net zagen. Ongelooflijk dit land, het zit vol verrassingen.

Skálholt kathedraal

De ligging alleen al, maakt deze kathedraal erg bijzonder. Toen wij er waren, waren ze bezig de buitenkant aan het restaureren, maar dit deed bij ons niet af aan de beleving. Ga zeker even binnen, er is een kelder en mysterieuze gangen. En ook buiten kan je rondlopen tussen de restanten van hoe het er vroeger was.

Ga eten in Fríðheimar

Echt gastjes, hier moet je geweest zijn. Hier kweken ze tomaten. Jaja, in het koude IJsland. En dit het hele jaar door in hun mega grote serres. Alles van licht en verwarming wordt hen geschonken door de natuur. Je kan hier super lekker komen lunchen tussen de tomatenplanten. Alles wordt daar ter plaatse gemaakt, van drankjes tot soep en gerechten. En amai, wat een feest voor je smaakpapillen! Bert dronk een tomatenbiertje, ik dronk een cocktail met komkommer, we deelden de meest heerlijke tomatensoep ooit met zelfgebakken brood. Een tortilla (niet dichtgevouwen) voor Georges, een lekkere pasta voor Bert en heerlijke tomaten met burrata voor mij. Amai wat hebben wij hier gesmuld! Wij reserveerden niet op voorhand, wil je dit toch doen, check dan hier hun site om een tafeltje te reserveren.

Watervallen en hotsprings

Heb je nog meer tijd, ga dan zeker ook naar deze watervallen: de Öxarárfoss en de Gullfoss. Je kan er alles over lezen in De mooiste watervallen blogpost. De Brúarfoss stond ook op ons lijstje en zou héél erg mooi zijn, maar hou er rekening mee dat het 45 minuten wandelen is van op de gratis parking. De strakke wind op dat moment zorgde ervoor dat we ervoor gekozen hebben om door te rijden en hier niet te stoppen.

Wil je opwarmen? Ga dan zeker naar de Secret Lagoon. Ons avontuur van deze hotspring lees je hier in deze post.

Kaart van onze route:

Wil je nog meer weten over wat er allemaal te doen is in het prachtige IJsland? Lees dan hier alle blogposts.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *