OPWARMEN IN HET KOUDE IJSLAND – HOT, HOTTER, HOTSPRINGS

Je hoeft niet naar IJsland te gaan voor de tropische temperaturen. Maar wel voor de pracht en kracht van de natuur. Want nergens beter dan in IJsland, waar je die kan voelen en beleven met al je zintuigen.

Denk je dat het voor jou te koud is in IJsland? Think again, want het puilt er namelijk uit van de hotsprings! Verwarmd door de kracht van moeder natuur. Hoe zot is dat niet? Wij bezochten er twee en ik zou ze eigenlijk allebei héél erg hard willen aanraden.

De Secret Lagoon

De Blue Lagoon is één van de gekendste hotsprings van IJsland. Het ligt dan ook vlakbij Reykjavik. Deze is niet zo goedkoop en ook echt populair bij de toeristen, te populair naar ons goesting. Wij kozen er dus voor om iets verder van Reykjavik, de Secret Lagoon, uit te testen. En ja mannekes, wat was me dat zo héél erg hard de moeite! Het water was wel extreem warm die dag door de hevige activiteit van moeder aarde. De temperatuur ging toch vlotjes boven de 30°C.

We waren er kort na de middag en hadden het zwembad bijna helemaal voor ons alleen. Je betaalt per volwassene 3000 ISK/persoon (ong. €20), kinderen tot 15 jaar zwemmen gratis. Er is een ruimte voorzien waar je je kan omkleden en waar er lockertjes zijn om je spullen in op te bergen. Wij hadden hier echt een zalige middag!

Wil je meer weten? Check dan hier de site van de Secret Lagoon.

Seljavallalaug

Het oudste zwembad van IJsland ligt goed verstopt. Reken daarom voldoende tijd als je hier naartoe wil komen. Je kan je auto gratis parkeren, maar reken dan zeker nog een klein half uurtje om te wandelen tot aan het zwembad zelf. Er is niet echt een pad ernaar toe. Je moet ‘gewoon’ de rivier volgen en je komt erop uit. Deze hotspring wordt niet uitgebaat, dus verwacht ook niet veel van de kleedhokjes. Die stellen eigenlijk zo goed als niets voor. Maar je staat toch wat beschut om je om te kleden. Het was -6°C die ochtend toen wij er waren. Lekker frissssss!

Wonder boven wonder, wou Georges met mij mee het water in. Nooit verwacht! Het water was zeker warm genoeg, maar niet zo warm als in de Secret Lagoon. Maar wat een setting, just wauw! Na een halfuurtje ronddobberen op deze filmische locatie, kleden we ons terug om. Dit was wel een ander paar mouwen, want brrrrrrr toch best wel koud om daar in je blootje te staan. Bij Georges vloeiden de traantjes rijkelijk. Maar hij was wel blij dat hij mee gegaan was in het water. En nadat we ons weer helemaal ingeduffeld hadden, hadden we nog een wandelingetje terug naar de auto, om ons aan op te warmen. Je moet er hier iets voor over hebben. Maar ik zou het zoooo héél erg hard aanraden. Dit is een unieke beleving 2.0!

Je kan hier gratis zwemmen, al hangt er wel een soort van brievenbus waar je wat centen in kan stoppen, zodat het toch wat onderhouden kan worden en kan blijven bestaan.

Wil je nog meer IJsland inspiratie? Check dan hier de andere posts van dit fenomenaal land.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *