GA OP ONTDEKKING IN DE PROVINCIE LIMBURG (BELGIË)

Door corona beleven héél wat mensen hun vrije tijd in eigen land. En waarom niet? Want België heeft best wat in zijn mars. Niet alleen Wallonië, maar bijvoorbeeld ook Limburg. Corona zorgt er voor dat het op sommige locaties wel wat drukker is dan normaal. Maar toen wij er waren, in het hoogseizoen, viel dit eigenlijk héél erg goed mee.

Wij waren vorige winter ook in Limburg. Wat we toen deden kan je hier lezen. Het was zeker ook eens leuk om er in de zomer te vertoeven. Limburg het prachtige natuurpareltje van Vlaanderen.

CONNECTERRA

Connecterra, we meet again. Afgelopen winter kwamen we hier al eens piepen, alleen was Georges toen niet echt in zijn nopjes. Hij zat nog in een buggy en had geen zin om te stappen. Dus ver zijn we toen niet geraakt. Maar deze zomer was het anders. We stapten maar liefst 7 km en jaja, Georges heeft ze alle 7 zelf gestapt. Dat we er samen waren met mijn zus haar gezinnetje zal natuurlijk ook wel meegespeeld hebben in zijn drive om zoveel te stappen. Maar dus hebben we nu ook eens een kijkje kunnen nemen naar het mooiste panorama van Vlaanderen en ja, ik begrijp het wel. Het is best een indrukwekkend panorama. En heel leuk blijft natuurlijk ook de speeltuin die aan de in- en uitgang is. Dus tip: eerst wandelen, daarna spelen ;).

Praktische info nodig? Die vind je hier.

DOORKIJKKERKJE VAN BORGLOON

Het doorkijkkerkje oftewel het kunstwerk ‘Reading between the lines’. Deze stond, samen met de twijfelgrens, al een tijdje op mijn lijstje voor als we eens in de buurt waren. En kijk, het is er van gekomen. Vooral de locatie van het doorkijkkerkje is echt magnifiek. Het is best gek om dit kunstwerk eens in het echt te zien. En het is perfect te combineren met de twijfelgrens.

Check zeker deze link om te zien waar je kan parkeren.

TWIJFELGRENS

Dit is een kunstwerk midden in de velden en tussen de koeien. Het is een glooiende lijn en enkel met het juiste perspectief kan je er het woord twijfelgrens in lezen. Het is wel best even wandelen van het doorkijkkerkje. Wij waren niet echt voorbereid en vonden de wandeling er naar toe niet goed aangeduid. Dus lang leve Google maps die ons uiteindelijk toch tot bij dit kunstwerk bracht. Perspectief, het is iets dat je in vele lagen van het menselijk zijn kan helpen. En het dan hier zo echt kunnen waarnemen maakt het extra speciaal.

KLANKENBOS

Het klankenbos kan je terugvinden in Pelt. Het bos staat er vol met een unieke collectie klankkunst. Wij waren er zo goed als helemaal alleen, wat de ervaring echt nog meer cachet gaf. Ook voor de kids is dit echt een topuitstap. Er is geen bewegwijzerde wandeling, waardoor je zelf op ontdekking moet gaan, maar er is wel een klankenbos infopunt (het chaletje op de foto). Je wordt er geconfronteerd om stil te staan bij geluiden, maar ook bij stilte. Een héél bijzondere ervaring. Tijdens je wandeling kom je ook een café met speeltuin tegen. Dus ideaal om er een namiddagje op uit te trekken.

Alle praktische info kan je hier terugvinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *