BEESTIGE, NIET TE MISSEN, UITSTAPJES MET KINDEREN

Kinderen en dieren het is vaak een top combo! Zelf, moet ik toegeven, ben ik ook wel een enorme dierenvriend. Huisdieren heb ik altijd gehad en zijn echt een deel van mijn leven. Het is dan ook leuk om mezelf te herkennen in Georges, vooral hoe hij omgaat met de dieren en er rustig van wordt. Er is hier dan ook altijd veel jolijt als we een beestige uitstap doen! Hier zijn alvast twee toppers die je kan vinden in West-Vlaanderen.

DE ZONNEGLOED

De Zonnegloed is echt een top initiatief, ze bieden namelijk een veilige thuis voor dieren die ze hebben kunnen redden. De dieren die je hier kan bewonderen hebben meestal al een hobbelig parcours achter de rug. Ze werden veelal lichamelijk of mentaal misbruikt. Mijn dierenhart breekt altijd als je de verhalen achter de dieren leest. Maar dan ben ik blij dat ze toch een plekje gekregen hebben in deze veilige haven. Wil je meer doen dan enkel een bezoekje? Dan kan je ook een dier adopteren. Heb je bijvoorbeeld altijd al gedroomd van een hangbuikzwijn, wel dan kan je deze voor €50/jaar symbolisch adopteren. De max toch! Knor, knor!

Wil je dit beestige initiatief steunen? Breng ze dan zeker eens een bezoekje! Met speeltuintjes tussendoor zal je zeker en vast scoren bij de kids!

Alle nodige info om je tickets te boeken vind je hier.

HET KAKELEND KIPPENMUSEEUM

Wil je afstappen van de ‘klassieke’ dierentuinen? Dan is dit een echte aanrader. Op de site wordt het omschreven als een alternatieve kinderboerderij en dat is het ook, maar dan echt een kinderboerderij 2.0. Zoals de naam doet vermoeden kan je er héél wat soorten kippen bewonderen, maar naast kippen zijn er ook veel andere dieren om te bewonderen. Héél leuk is dat je ook bijvoorbeeld bij de geitjes kan om ze te aaien. Dat is bij ons echt een topper, het nauwe contact met de dieren.

Er is ook een grote speeltuin. En bij de cafetaria hoort een speelschuur. De kindjes kunnen zich dus helemaal uitleven terwijl jij lekker in het zonnetje op het terras zit te genieten. Klinkt als een beestige afsluiter van de dag, niet?

Ben je met de camper dan moet je zeker op de camperplek de Bonterie overnachten. Deze ligt vlak bij het Kakelend Kippenmuseum.

Alle info om dit spotgoedkope openluchtmuseum te bewonderen vind je hier.

Bij slecht weer kan je ook altijd naar Doornik trekken. Daar bevindt zich het natuurmuseum en dat klinkt veel saaier dan dat het in werkelijkheid is! Dat kan je lezen in mijn blogpost: tussen de wilde dieren met kinderen in Doornik ;).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *