ONTSNAPPEN MET KINDEREN: 6X ZEKER DOEN IN LIMBURG

De paasvakantie staat voor de deur en er zijn last minute weer héél wat dingen gebeurd in verband met het welgekende virus. Wil je even ontsnappen en zoek je nog inspiratie om in eigen land op ontdekking te gaan? Dan geef ik je hier alvast enkele tips die in Limburg zeker en vast de moeite waard zijn.

1. Connecterra

Zoek je een plekje in Limburg voor het hele gezin? Dan ben je hier aan het juiste adres. Connecterra is namelijk de hoofdingang van het (enige) Nationale Park van Vlaanderen.

Een grote speeltuin voor de kindjes en verschillende soorten wandelroutes zorgen dat iedereen hier aan zijn trekken komt. Zowel voor gezinnen, maar dus ook zeker voor de doorwinterde wandelaar onder ons.

Lees hier meer over ons bezoek.

2. Bokrijk

Een museum saai? Dan ben je nog niet in Bokrijk geweest. Zelfs in Coronatijden is Bokrijk een echte aanrader. Het hele park ademt (op een leuke manier) geschiedenis uit.

Ga je met kindjes, dan kan je niet anders of de meest fantastische speeltuin ooit een bezoekje te brengen. Kleine tip: reken hiervoor zeker voldoende tijd ;).

Benieuwd naar meer? Lees dan verder op ‘Leukste openluchtmuseum met kinderen: Bokrijk

3. Station As

Ben je een treinliefhebber of gewoon benieuwd om eens een trein van héél, héél, héél erg dichtbij te zien? Dan ben je in Station As op de juiste plaats.

Vertelde ik je al dat er hier ook een super coole uitkijktoren is?

Benieuwd naar het volledige verhaal? Je kan dit hier lezen.

4. Kuinenpad

Benieuwd hoe het voelt om tussen de toppen/kruinen van de bomen te lopen? Dan is het kruinenpad vast en zeker iets voor jou! Heb je hoogtevrees, dan moet je deze misschien overslaan.

Maar wil je ook eens tussen de toppen van de bomen lopen? Lees dan hier waar en hoe.

5. De Mechelse Heide

Het mooiste stukje natuur in Limburg is voor mij de Mechelse Heide. De verscheidenheid en prachtige fauna en flora doen je geloven dat je niet meer op Belgische bodem staat.

Dit is trouwens 1 van de 6 toegangspoorten van het Nationaal Park de hoge Kempen.

Wil je meer ontdekken? Lees dan hier meer over de Mechelse Heide.

6. Oud-Rekem

Op 300m van onze camperplek bevond zich het mooiste dorp van Vlaanderen. We hadden er geen idee van tot we een bordje zagen. Geheel verbaasd brachten we een bezoekje aan dit terecht bekroonde mooiste dorp van Vlaanderen.

Wil jij ook een bezoekje brengen aan Oud-Rekem? Dan vind je hier alle nodige info.

Ga je eerder richting Wallonië of wil je beide combineren? Check dan zeker ook mijn blogposts over Wallonië.

Ondanks de beperkingen moeten we ook blijven zien wat we wel nog mogen. Maak er het beste van en geniet van de mooie, kleine dingen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *