LEUKSTE OPENLUCHTMUSEUM MET KINDEREN: BOKRIJK

Ik kan zelf niet meer herinneren of ik hier ooit al eens geweest was en als dat zo was dan was dat al eeuwen geleden (of toch héél wat jaren). Maar nu we hier in de buurt waren wilde ik hier echt wel eens naartoe gaan. En honden zijn toegelaten in dit openluchtmuseum! Yes!

Tijdens de kerstvakantie was de toegang gratis en werd er een (eenrichtings-) wandelroute voorzien doorheen het museum. Maar vooraleer we het openluchtmuseum binnen gingen, maakten we een eerste stop op de meest fantastische speeltuin ooit. Wij waren er relatief vroeg, waardoor er echt nog héél weinig mensen waren. Georges was direct in zijn nopjes! Er is echt voor alle leeftijden wel iets te vinden op dit gigantisch speelparadijs. We hebben hier dan ook onze tijd genomen om Georges te laten ontdekken en spelen.

Daarna stond het openluchtmuseum op de ‘planning’. Een 4km lange wandeling bracht ons doorheen het volledige museum. Er stonden op vele plaatsen prachtige bloemkaarsen, lantarens en er hingen lampjesslingers. En amai, ik heb nog maar zelden zoveel vriendelijke stewards tegengekomen. Op héél wat plaatsen in het park stonden er mensen, stewards dus, om de wandeling in goede banen te leiden. Echt zonder overdrijven waren dit stuk voor stuk hele vriendelijke mensen.

De binnenruimtes waren natuurlijk gesloten, maar ondanks dit was het toch eens héél leuk om terug gekatapulteerd te worden naar het verleden. Georges keek er ook zijn ogen uit naar al die prachtige oude huisjes, molens…

En last but zeker not least, stapten we richting ‘fietsen door het water‘. Zo noemen ze het hier in Limburg, maar de meeste mensen doen dit eigenlijk te voet. Het was wel nog even stappen van aan de uitgang van Bokrijk naar deze plek. Maar amai het was het zeker waard. Een heel aparte ervaring en super leuk om eens te doen! Georges was helemaal onder de indruk waardoor we de toer twee keer hebben gedaan. Want door Corona was het eenrichtingsverkeer waardoor je een toertje (van ongeveer 700m) moest wandelen om dan nog eens over de brug (of ja… hoe noem je dat eigenlijk) te kunnen stappen. We hebben onze kilometers gedaan voor vandaag en wandelen met een grote grijns op ons gezicht richting de auto. Wat een zalige dag was dit!

Praktisch:
Momenteel is het park gesloten, maar houd zeker hun website in het oog! Zeker in aanloop naar de schoolvakanties.

Fietsen door het water kan je terugvinden aan fietsknooppunt 91.

Op zoek naar een kindvriendelijke camperplek dichtbij Bokrijk? Check dan zeker mijn gastblog op A Freedom Adventure.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *