EROPUIT MET KINDEREN: UTRECHT KIDSPROOF

OVERNACHTEN TUSSEN DE EEKHOORNTJES

In februari 2018 planden wij een bezoekje aan het prachtige Utrecht. Maar het weer besliste er anders over. Op de dag dat we gingen vertrekken begon het super hard te sneeuwen. En in België wil dat zeggen dat het verkeer volledig in de soep draait en je geen meter vooruit geraakt. We namen contact op met onze verblijfplaats: Molecaten park Landgoed Ginkelduin en vroegen of we ons verblijf konden uitstellen. Ze waren super vriendelijk en begrepen de situatie volledig. Wij mochten kosteloos ons weekendje verplaatsen naar maart, weliswaar een ander huisje, maar dat deed er voor ons niet echt toe. We waren super blij natuurlijk! Uitstel, maar dus zeker geen afstel.

Het weekend dat we uitkozen in maart, kon qua weer niet beter zijn! Staalblauwe lucht en stralende zon, wat wil een mens nog meer? We vonden het een beetje grappig toen we hier toekwamen dat het hoofdgebouw van dit park er wat ouderwets uitzag. Maar dat had eigenlijk ook wel zijn charme. De huisjes staan op voldoende afstand van elkaar, waardoor je echt het natuurhuisjeseffect hebt. Zaaaalig! Er was eigenlijk ook echt héél weinig volk dat weekend. Een extra troef is een binnenzwembad dat we dus ook helemaal voor ons hadden! Héél leuk om na een daguitstap even te kunnen plonsen.

KIDSPROOF: HET NIJNTJESMUSEUM

De reden waarom we Utrecht gekozen hadden, was het Nijntjesmuseum. Dit is echt het leukste museum ooit voor kindjes! Ben je in de buurt, dan moet je dit zeker meepikken! Je moet wel op voorhand ticketjes boeken. Jaja, dat was ook al voor Corona het geval. Onze kleine man had hier echt een leuke tijd! De Nijntjeswereld op zijn formaat, de max, niet?!

DE UTRECHTSE HEUVELRUG

Op het moment dat we ons weekendje geboekt hadden, wisten we eigenlijk héél weinig over Utrecht. Oké ja, ze hadden een Nijntjesmuseum, maar wat was er nog meer? Geen idee. Maar amai, Utrecht heeft ons echt positief verrast. Het is een super leuke, gezellige, charmante stad om in rond te slenteren vol met hippe winkeltjes en eetadresjes. Maar naast de stad heb je ook veel natuur, zoals de Utrechtse Heuvelrug. Dit prachtige natuurdomein is een must do als je daar bent. Beklim ook zeker eens De Kaap. Je hebt er een spectaculair uitzicht.

Wil je nog meer reisverhalen lezen? Dan kan je deze hier terugvinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *