Tussen de wilde dieren met kinderen in Doornik

TUSSEN DE WILDE DIEREN MET KINDEREN IN DOORNIK

Het hoeft niet altijd ver te zijn om een heuse indruk achter te laten. Dat is wat Corona ons het afgelopen jaar toch wel heeft geleerd. En afgelopen weekend was het weer van dat. Op het programma, het natuurhistorisch museum in Doornik. Ik kreeg de tip van een vriendin en normaal gingen we in de krokusvakantie hier naar toe, maar dat waren blijkbaar meer mensen van plan, dus konden we geen ticketjes meer bemachtigen. Georges was best ontgoocheld, dus keken we om iets later tickets te boeken. Want wie wil er nu niet tussen de wilde dieren wandelen?

Of hij er naar uitkeek? Zijn glinsterende, twinkelende oogjes deden ons vermoeden van wel. De deuren gaan stipt open, dus stonden we buiten te wachten, wat geen straf is op deze locatie, want de gebouwen zijn hier echt prachtig. Met onze ticketjes in de hand (de dag van vandaag is dat dus gewoon onze smartphone met de bevestigingsmail) stonden we te popelen om binnen te mogen. De prijzen zijn hallucinant laag. We betaalden €5.20 en that’s it. De deuren van de eerste galerij stonden wagenwijd open waardoor we al eens konden binnen gluren. Het nijlpaard, giraf, leeuw… stonden in al hun glorie te pronken. Wauw, Georges kon zijn enthousiasme niet langer onder drukken en stormde er op af.

De prachtige setting waar je deze spectaculaire wilde dieren kan spotten draagt natuurlijk ook wel bij aan de totaalbeleving. De galerijen zijn echt fenomenaal. De grootste krab ter wereld hangt hier zomaar even te schitteren aan de muur. Dat ze evenveel weegt als Bert en ik samen, is toch wel even slikken! Maar naast al die papegaaien, gordeldieren, reuzeschildpadden, insecten… heeft dit museum nog een ander, groter, pronkstuk staan.

Een olifant! En niet zomaar een olifant, maar de eerste olifant die ingevoerd werd in België, in 1839. Dat dit dan ook het oudste, voor publiek toegankelijk, natuurhistorisch museum is maakt het plaatje compleet. Of toch niet? Want wie denkt dat na deze wilde dieren gezien te hebben, het museum ten einde is, is er aan voor de moeite.

Er is nog een heus vivarium. Hier leven meer dan 70 soorten reptielen, amfibieën, visjes en ongewervelde dieren. Amai, gaan wij wel genoeg hebben met ons uurtje om dit nog allemaal te zien? Maar ja hoor, Georges weet niet waar eerst gekeken! Vol bewondering kijkt hij naar de schildpadden, de krokodillen, het koraal… De spin wil hij liever niet zien (can’t blame him, met al die harige poten, jakkes), maar de slangen, wandelende takken en nog meer schildpadden krijgen zijn volle aandacht.

We zijn op het einde gekomen en moet even bekomen. Amai, wat hebben wij hier nu allemaal gezien van prachtige wilde dieren in 45 minuten! Het is bijna te gek voor woorden.

Praktisch:
Adres: Rue Saint-Martin 52, 7500 Doornik 

Parkeren kan voor de deur en is gratis voor de eerste 4u. Je kan dus ook nog even gaan rondwandelen in het prachtige Doornik. Er is ook een park vlakbij het museum, ideaal om de kindjes even te laten rondrennen. 

Je krijgt 1 uur de tijd om het museum te bezichtigen. Kom dus op tijd, maar met kindjes is dit zeker meer dan genoeg. Rugzakken en tassen moet je achterlaten aan de kassa. 

Wil je ook een bezoekje brengen aan dit pareltje? Boek dan direct je tickets online!

Nood aan nog meer museum inspiratie met kindjes? Check dan zeker mijn post ‘expo met kinderen: de magie van Tik Tak’. Deze expo loopt nog tot 18/04/2021.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *