DE KUST MET EEN EXTRAATJE: DE PAARDENVISSERS

Wij wonen op een uurtje rijden van de kust, maar nog nooit eerder zagen wij de paardenvissers of de garnaalvissers te paard bezig. Hoe schandalig is dat!? Want sinds 2013 staan deze zelfs op de Unesco lijst van immaterieel erfgoed. En afgelopen zondag was het terug zo ver. De start van een nieuw garnaalvisseizoen en daar wilden wij héél graag bij zijn. Wij dus op pad richting Oostduinkerke!

Was het nu omdat het de eerste keer was van het seizoen of is er hier altijd zoveel volk om de vissers bezig te zien? Ik weet het niet. We voegden ons paparazzigewijs toe bij de horde mensen die reeds stonden te kijken. Pas op: er is veel plaats hé op het strand, de afstandsregels werden gerespecteerd, dus alles verliep C-proof. Goed om weten is dat ze wel wat afstand afleggen in het water en er dus wel ruimte en plaats genoeg is om ze te bewonderen. Je hoeft dus niet persé als garnalen in een visnet bij elkaar te blijven staan (snap je hem?).

Super leuk zijn ook de strandhuisjes! Altijd leuk om wat zot te doen, niet? En ik moest er van profiteren nu Georges eens wou poseren voor de camera!

Na het bewonderen van de paardenvissers, zochten we een leuk plekje in de duinen. Uit de wind was het namelijk zaaaaalig vertoeven. En de terrasjes mogen dan nog niet open zijn, héél wat horeca zaken doen aan take away! En dus haalden wij (lees: ik stuurde Bert op pad) een koffietje, warme chocomelk en heerlijke wafels op de dijk om dan op het strand op te eten. Amai wat een topdag!

Weet je dus eens niet goed wat te doen? Check dan zeker de data waarop de paardenvissers uitrijden! Een echte aanrader om te zien en van een dagje zee laad je altijd op. Dus geen excuus meer om er niet op uit te trekken!

Zoek je nog andere uitstapjes in Vlaanderen? Dan vind je hier nog een heleboel inspiratie!

2 reacties

    • vantastic-heartbeat

      Oooh leuk! Zeker eens doen. Wij hadden hier ook nog nooit eerder naar toe geweest. Je kan alle datums met uren vinden in mijn blog post. Super handig, want dan ben je zeker dat je ze zal zien :). Laat gerust eens weten als je geweest bent! Liefs, Evi

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *