DAYTRIP: BRAY-DUNES

Vitamine SEA!!

Een tijd geleden dacht ik dat ik een goede mama was door er altijd voor Georges te zijn. Ik doe hem ’s morgens naar school, ’s middags ga ik hem halen om thuis te eten. Want wie laat er nu zijn mini op school eten als je zelf thuis bent… en om 15:30 haal ik hem terug op. Maar ik voelde aan alles dat ik hier niet klaar voor was/ben. Op aanraden van mijn psycholoog heb ik één dag in de week uitgepikt om de zorg voor Georges aan iemand anders toe te vertrouwen. En dus wordt hij de woensdag opgepikt door iemand van de grootouders. Op die manier heb ik een dagje voor mezelf. Alhoewel ik toch ook wat heb moeten zoeken naar een manier om deze goed in te vullen. Want al snel plande ik mijn dag vol met wassen, poetsen, strijken… Wat dus ook niet goed uitpakte. Daarom probeer ik nu elke woensdag een uitstapje te plannen, leuke foto’s te maken en een blogbericht te schrijven hierover. Waar ik nu nog vooral moet aan werken, is geen schuldgevoel te hebben om even iets voor mezelf en alleen voor mezelf te doen. Ik werk eraan…

Ik kan best wel wat vitamine sea gebruiken en de zee is op z’n best in de herfst. De Belgische kust is niet echt mijn ding. Te druk en te veel appartementen op de dijk. Daarom ga ik altijd naar Nederland of Frankrijk. Eén uurtje rijden en we zijn in Bray-Dunes. Gratis parking op twee minuten stappen van het strand, ideaal! Het is de eerste keer dat ik hier kom en ik vind het echt een zalige plek. Ik had het strand zo goed als voor mezelf. Dat deed me wat terugdenken aan onze reis in Denemarken. Leuke herinneringen spoken door mijn hoofd. Basiel vind het ook fantastisch om op het strand te kunnen ravotten. De bunkers in de duinen, de wind in mijn haren, voetstappen in het losse zand… ik ben helemaal zen. Op weg naar huis zet ik geen radio aan. Ik heb er geen nood aan en wil nog wat verder mijmeren. Muziek kan me vaak helpen, maar vaak heb ik er ook gewoon geen nood aan en wil ik de stilte om me heen hebben. De buitenlucht heeft me goed gedaan en nu is het tijd om wat te rusten om straks terug helemaal klaar te zijn om voor wervelwind Georges te kunnen zorgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *