WAAN JE ALS EEN ECHTE MACHINIST: STATION AS

Geschiedenis saai? Jap, zo dacht ik daar vroeger als kind ook over. Maar niets is minder waar als je aan het station van As staat. In de tijd van de mijnen was het station van As een bruisende plek. Doordat er nog enkele treinstellen en sporen achtergebleven zijn, kan je je dit zo voor de geest halen hoe het er vroeger aan toe moet gegaan zijn.

Georges keek zijn ogen uit! Hij geloofde eerst niet dat spoorlopen voor één keer mocht, maar eens hij de stap gezet had was hij verkocht! Vol verwondering liepen we van de ene trein naar de andere.

In niet corona tijden rijdt hier ook een mini treintje rond. Die brengt je naar het speelbos iets verder op. Lijkt me héél leuk om te doen met kindjes!

Toen we in de auto zaten op weg naar het station, wou hij eerst de toren zien. Maar eens ter plekke waren de treinen véél interessanter, waardoor we de toren zelfs niet meer gedaan hebben. Het is nochtans een prachtige toren, waar je hoogstwaarschijnlijk een mooi zicht hebt op de omgeving vanop 31 meter hoogte. Er staan ook ‘verrekijkers’ waardoor je een beeld krijgt van hoe het vroeger was. Maar kijk, ook dat is reizen met kindjes. En dan hebben we nog eens een reden om terug te komen!

Praktisch:
Parkeren kan op de parking in de Stationsstraat 124, As
Wandelen: er starten 3 wandelingen vanuit deze toegangspoort van het Nationaal park de Hoge Kempen, aan het station. 
Benieuwd naar meer Limburg? Check dan mijn andere posts:
- Openluchtmuseum met kinderen: Bokrijk
- Tussen de toppen van de bomen lopen: het kan!
- Wandelen met kinderen: de Mechelse Heide

Op zoek naar een kindvriendelijke camperplek in Limburg? Check dan zeker mijn gastblog op A Freedom Adventure.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *