ENTERTAIN JE KINDEREN MET EEN UITSTAPJE NAAR HET DOOLHOF: FUN GEGARANDEERD

Georges vraagt al super lang om eens naar een echt doolhof te gaan. In de winter kan je dit natuurlijk niet doen, maar het is eindelijk lente! Yes! En dus maakten wij een uitstapje naar het doolhof van Loppem (regio Brugge). Dit doolhof bestaat al van 1873! Hoe zot is dat! En is nog één van de weinige echte doolhoven in België.

Oké, laten we het eerst even hebben over mister C, dan zijn we er van af. Een mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. Je hoeft niet op voorhand te reserveren, maar dat wil wel zeggen dat je soms een beetje moet wachten vooraleer je het doolhof binnen mag. Er zijn dus slechts enkele gezinnen toegelaten in het doolhof. Wij moesten 20 minuutjes wachten en dan was het onze beurt. Viel dus best mee. Staat er een lange rij? Dan is het kasteelpark geen slechte plek om de kinderen eerst nog wat te laten ravotten. En dan… starten maar!

Georges stormt het doolhof in. Lopen, lopen, lopen! Hoe leuk is dit! En dat er nog niet veel blaadjes aan de haag gingen maakte niet veel uit, want amai hoe moeilijk is dit! Ze rekenen gemiddeld 45 minuten voor het hele parcours, maar ik denk dat wij al een uur (oké, oké, het kan ook nog een ietsiepietsie langer zijn) nodig hadden om tot in het midden van het doolhof te geraken.

Maar toen was het zover. We hadden de boom bereikt! WOEHOEW! Onze kleine man was trots en mega blij, we hadden de weg gevonden! Maar wat hij nog niet wist, was dat we er ook nog terug uit moesten geraken… En doordat we het doolhof ingevlogen waren hadden we dus totaal niet gelet op het begin van de weg. Waardoor we ook hiervoor wel een dik halfuur nodig hadden.

Maar hé, we waren er uit voor het donker werd. En als kers op de taart kon je ook nog eens een ijsje kopen bij de uitgang. Yes! Ideale afsluiter van deze super leuke uitstap!

Wil je nog meer info over dit leuke doolhof? Check dan hier hun website voor de openingsuren. Zeker doen! Ahja en nog 1 klein dingetje, deze uitstap is buggyproof.

Zoek je nog meer leuke uitstapjes met de kinderen? Kijk dan zeker eens rond op mijn blog. Zo gingen wij onlangs wandelen tussen de wilde dieren in Doornik.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *