HUISJES IN IJSLAND MET EEN IDEALE UITVALSBASIS

Huisjes in IJsland, ze zijn met veel en ze zijn zo gezellig. Wij gaven de keuze van onze huisjes in handen van Nordic, want zij regelden onze verblijven. Maar wat waren we blij met hun keuze. Elke huisje was zo anders, maar wat een leuke mensen hebben we leren kennen. Ik zet hier onze verblijven even op een rijtje.

Söðulsholt

Deze prachtige cottages liggen op het domein van een paardenboerderij. Er staan 4 huisjes met een mega wijds uitzicht. De eigenaars hebben wij niet gezien. Ze werken met een code die je ontvangt voor aankomst. En deze kan je dan gebruiken voor het bakje aan de deur, zodat je de sleutel kan verkrijgen. De cottages zijn klein, maar je hebt er alles wat je nodig hebt en ze zijn echt héél erg gezellig. De ligging is ook uitstekend om het schiereiland Snæfellsnes te gaan ontdekken. Wil je weten wat er allemaal te zien is in de buurt van dit huisje? Lees er hier alles over.

Wil je nog meer te weten komen of boeken bij dit huisjes, check dan hier hun website.

Floahreppur

Ons tweede verblijf was centraal gelegen, dicht bij Selfoss. En is echt een ideale uitvalsbasis voor de regio rond het Thingvellir Nationaal park. Watervallen, hotsprings, geisers… ze hebben het hier allemaal. Benieuwd welke plekjes wij deden toen we hier logeerden? Klik hier en lees alles over onze avonturen. We werden hier héél erg warm onthaald door een hele lieve gastvrouw. Het huis is picobello en zelfs aan de grote kant voor ons drietjes. Werkelijk alles is hier aanwezig.

Wil je nog meer te weten komen of boeken bij dit huisjes, check dan hier hun website.

Seglbúðir

Zoek je een afgelegen huisje? Dan is dit the place to be voor jou. Je komt er eerst terecht bij het huis van de eigenaars, daarna rijden zij voor met de auto tot je aan het gastverblijf komt. Echt niet te vatten, het uitzicht hier is fenomenaal. Dit huis heb je niet altijd voor jou alleen. Het is zo dat de zithoek en de keuken gemeenschappelijk zijn. Er zijn 4 kamers, met eigen badkamer, aanwezig. De eerste avond deelden we het huis met een fantastisch en inspirerend jong koppel uit Alaska. De tweede avond dan weer met leuke mensen uit Oostenrijk. Wel echt leuk om zo in contact te komen en nieuwe mensen te leren kennen. Ah en misschien ook leuk om te vermelden, er is een jacuzzi en sauna ter beschikking. Van hieruit kan je dan verder richting het oosten het prachtige eiland verkennen. De gletsjers lonken. Lees hier alles over de gletsjermeren en de zwarte stranden.

Wil je nog meer te weten komen of boeken bij dit huisjes, check dan hier hun website.

EXTRA: HET NOORDERLICHT

In de eerste twee huisjes hadden wij het voorrecht om het Noorderlicht te zien. Hoe we dat voor elkaar gekregen hebben? Héél veel geluk en een klein beetje voorbereiding. Ik had namelijk 2 apps op mijn smartphone geïnstalleerd die de kans om op jouw locatie het noorderlicht te zien. Zodra deze 20% of meer aangaven was er echt al grote kans om het te zien (bij helder weer natuurlijk). Ik koos voor volgende apps: My aurora forecast app en de Northern eye aurora forecast app. En wil je daar net als ik ook een foto van maken, zet dan elke avond je statief klaar met je camera op de juiste instellingen. Zo verlies je geen tijd als het zover is. En een hoofdlampje is ook super handig om in het donker nog wat te prutsen aan je instellingen.

15 sec. | f/3.5 | ISO 800

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *