DE GOT BAG: ZOVEEL MEER DAN ALLEEN MAAR EEN RUGZAK

Wij hadden onze zoektocht naar een rugzak zo goed als stopgezet. Je zou kunnen zeggen, waarom zo moeilijk doen over een rugzak? Eerlijk? Wij hadden toch enkele eisen voor onze nieuwste aanwinst.

Zo moest hij zeker groot genoeg zijn, we dachten er eerst aan 2 kleinere te kopen, maar uiteindelijk vonden we 1, voldoende grote, rugzak een betere optie en kunnen we onderweg eens wisselen. Op uitstappen moet er vaak drinken mee, iets om te eten en als het weer wat tegen zit een extra trui of jas. Ah en reservekleren voor onze mini natuurlijk. Dus ruimte was al een héél belangrijke factor.

Een tweede vereiste was dat hij waterdicht moest zijn. Want hé een regenbui is nooit veraf en dan is het wel handig dat je spullen droog blijven zonder dat je met regenhoezen moet beginnen klungelen.

En last but not least hadden we er graag eentje waarmee we de natuur een plezier mee doen. En ik moet zeggen dat dit de moeilijkste vereiste bleek te zijn.

ROLLTOP GOT BAG

Maar toen botste ik op de Got Bag. Ik begon te lezen over hun missie en was onmiddellijk verkocht. Elke rolltop rugzak wordt gemaakt van 3.5 kg plastic uit de oceaan. Hoe zot is dat?! Ik was nieuwsgierig naar meer en las dat de ze samenwerken met vissers in Indonesië die de plastic opvissen en verzamelen. Daarna wordt dit schoongemaakt en verwerkt tot pellets waar dan kwalitatieve garens van gemaakt worden. Deze worden dan tot een stof geweven en TADAAAAAA de Got Bag is geboren!

Ik was verkocht! Deze voldeed duidelijk aan al onze eisen. Met een aanpasbaar formaat van 25 tot 30 liter is hij ruim genoeg voor al onze uitstappen, hij is waterdicht en gemaakt van oceaanplastic. Dus een driedubbele check! Dit klinkt toch allemaal fantastisch niet?

REVIEW

Oké, deze klinkt toch als de perfecte rugzak, niet? Maar is hij het ook? Dat testte ik met veel plezier voor jullie uit! Wij kozen voor het prachtige kleur Reef. Maar naast het kleur was de inhoud ook belangrijk en daar voldoet deze rugzak echt wel aan! Een zee van ruimte om al je spullen in kwijt te kunnen. De rolltop is super handig, zo kan je hem aanpassen aan het gebruikte volume. Ook de zijkanten hebben aanpasbare lintjes.

Aan de voorzijde en aan de binnenkant heb je een klein opbergvakje met een rits, handig om sleutels of paspoorten ofzo in te steken. In het grote vak zit er ook een laptopsleeve gemaakt uit dezelfde stof. Deze kan je ook als extra binnenvak gebruiken als je geen laptop meeneemt. Je kan hem dus ook voor alledaags gebruik gebruiken wat hem héél allround maakt!

ANDERE PRODUCTEN

Ondertussen zijn er ook al andere producten op de markt. Zo hebben ze ook een Hip Bag gemaakt van 0.8 kg oceaan plastiek. En sinds kort is daar ook een kids collectie aan toegevoegd. Juij! Wil je hier meer over weten, lees dan zeker mijn blog: mini versie met grote impact.

Zoek je geen rugzak, maar wil je toch je steentje bijdragen? Dan hebben ze ook drinkflessen gemaakt van roestvrij staal. Bij elke aankoop wordt er €5 gedoneerd aan de vissers die al het plastiek uit de oceaan vissen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *