VAN PLAN TOT UITVOERING: MET OMWEG EN EXTRA TUSSENSTOP

Wow, het is al zot lang geleden dat ik hier nog eens iets deelde over ons project! Het was de afgelopen periode eigenlijk mega druk met dat project waardoor de blog zo wat op de achtergrond was geraakt. Maar ik voel dat ik wil schrijven, dat ik ons verhaal wil delen en dus neem ik terug even de tijd om hier een vervolg te schrijven. Er is dus sinds de laatste blogpost al weer veel gebeurd. Zo werd onze bouwaanvraag op de allerlaatste dag goedgekeurd. En daar waren we natuurlijk héél blij mee!

Ons tuinplan werd ook steeds concreter. Zodat we in de herfst reeds een deel bomen hebben kunnen (ver)planten. En ook onze inrit kon gemaakt worden, daarvoor moesten er 2 bomen sneuvelen, jammer genoeg, maar we planten er minstens 10x zoveel in onze tuin, dus wordt dit wel gecompenseerd. Naar de lente toe begon het natuurlijk te kriebelen om aan de moestuin te beginnen. Het plan was er een beetje aan de late kant, maar zo hebben we toch iets meer dan de helft van onze moestuin kunnen spitten, mulchen en aanplanten! We kozen wel voor wat robuustere groenten zoals: courgette, pompoen, aardappelen, kolen, augurken, spinazie, maïs… Maar ook de salade en zelfs de gekregen tomatenplantjes doen het echt goed! We hadden het eerlijk gezegd niet verwacht om al zo’n mooie oogst te hebben het eerste plantseizoen.

Het was dus vooral een jaar van werken in onze tuin, wat we eigenlijk het liefste doen. Kippenhok bouwen, schaapjes scheren, groenten oogsten, bloemen plukken, putten graven voor de aansluiting…

Maar naast de tuin hebben we natuurlijk ook nog onze containerwoning. En daar loopt het allemaal niet zo vlot als verwacht. In mei zouden ze normaal beginnen met de grondwerken om dan in juni onze woning te kunnen plaatsen. Toen we in mei nog geen nieuws hadden gekregen, hebben we zelf maar even geïnformeerd naar timing. En toen hebben we na heel veel telefoontjes en gepingpong het nieuws vernomen dat onze woning op de planning staat om in november te leveren! We lagen bijna achterover van onze stoel. Dat is zowaar een half jaar later dan voorzien, zonder dat iemand ons daarvan op de hoogte had gebracht. Van een tegenslag gesproken. We hebben eens goed gevloekt natuurlijk, maar zijn onmiddellijk ook beginnen zoeken naar een oplossing om de periode tussen onze 2 huizen te overbruggen.

Uiteindelijk werd het plan C en kochten we een stacaravan. We hopen deze dan na onze bouw gemakkelijk terug te kunnen verkopen, zodat we niet al te veel geld verliezen aan deze tussenoplossing. Dus zijn wij nu nieuwe eigenaars van een stacaravan! Wie had dat ooit gedacht. We hebben ook wat werk gehad afgelopen weken om deze een beetje naar onze zin te maken. Zo hebben we er een nieuw vloertje ingelegd, want een tapijt met een hond enzo is niet echt ideaal. Ik schilderde Georges z’n kamertje, zodat hij toch een gezellig plekje heeft. En ze werd van top tot teen gepoetst dankzij de hulp van mijn mama.

We hebben niet stilgezeten dus. De caravan is nu eigenlijk wel zo goed als klaar. Nu zijn we volop spullen aan het inpakken die naar een opslag moeten en spullen die mee kunnen/moeten naar de caravan. Al de meubels die we wilden verkopen zijn verkocht, dus we hoeven niets mee te verhuizen die we niet gaan gebruiken in onze containerwoning. Dat is wel echt een meevaller. En met het inpakken stoten we nog steeds op héél veel gerief die we niet meer gebruiken of niet willen mee verhuizen. De kringloopwinkel en het containerpark zijn onze 2de thuis op dit moment.

Ondertussen zijn ze bij de architecte ook wat wakker geschoten en begint er nu toch stilletjes aan wat actie te komen. We bellen/mailen bijna dagelijks met hen. Want ja, een winter in een stacaravan, dat zal geen zo’n pretje zijn. Wat de timing nu is: grondwerken: weten we nog niet, ruwbouw: in de loop van november, afgewerkt door hen: tegen de jaarwissel. En dan daarbij komt dat wij zelf gaan vloeren, keuken bouwen en alles inrichten. Enkel de badkamer laten we plaatsen. Ik durf het bijna niet zeggen, maar nu hopen we natuurlijk dat ze zich aan deze timing kunnen houden. We will see. Fingers crossed.

Wil je nog meer lezen over ons avontuur? Klik dan hier en je leest er alles over.

Keep you posted! Ciao amigos!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *