ROADTRIP DOOR BELGIË: WHERE TO SLEEP

Toen we het idee van een roadtrip door België hadden, dachten we dat het vinden van campings wel eens een probleem kon worden. Maar achteraf gezien viel dit eigenlijk echt wel héél goed mee. Zoals jullie wel weten, of misschien ook niet, boeken wij geen overnachtingen. Ik kan er in komen dat dit voor andere mensen een stressfactor zou zijn, maar voor ons is dit de ultieme vrijheid. Hoe vinden we dan een slaapplekje? Wel, wij gebruiken 2 apps hiervoor: de Campy app en Park4night app.

Gedurende onze 14 daagse roadtrip hebben we 8 slaapplekken ontdekt en graag neem ik jullie mee doorheen deze locaties. Alle prijzen zijn per nacht, voor 2 volwassenen, een kindje en een hond. Elektriciteit was héél vaak in de prijs inbegrepen, terwijl we die nu eigenlijk niet nodig hadden…

Visvijvers in Nukerke

De ‘echte’ camping bestaat voornamelijk uit stacaravans, maar ze hebben ook een klein pleintje waar trekkers kunnen overnachten. Dit ligt aan de andere kant van het receptiegebouw, waardoor je het gevoel hebt dat de camping alleen uit dit pleintje bestaat. Het is er echt héél erg rustig en je zit er tussen het groen en het water. Eén kanttekening is dat het sanitair gebouw in het deel van de stacaravans is. Waar we nu natuurlijk nog meer dan anders op letten is de hygiëne in deze gebouwen. Hier werden er niet veel maatregelen genomen omtrent Corona. Gelukkig hebben wij alles voorhanden en hebben we het sanitair niet nodig, behalve om onze grote bidon met water te vullen.

|Adres: Visvijvers Nukerke - Terbeke 25 of 27 - 9680 Maakedal
|Prijs: €15
|Website: https://www.visvijvers-nukerke.be/
|Streek: provincie Oost-Vlaanderen

Camping de Roisin

Hier hebben we wel wat moeten zoeken naar een camping. In Henegouwen loopt het niet over van de campings. We kwamen eerst terecht bij camping Le Préau in Bernissart, maar daar was het echt druk, vooral aan de visvijvers. Ook de buurt vonden wij niet echt aangenaam (lees als: verlaten). Daarom besloten we verder te rijden, en zo kwamen we terecht in Roisin. En yes, we hadden geluk, het allerlaatste plekje was voor ons! Sorry voor de 3 andere kampeerders die na ons toekwamen. Dit is een héél leuk, klein campingetje. De visvijvers zijn populair deze zomer, want ook hier ligt de camping aan, jawel, visvijvers. Het sanitair is gesloten, omdat het te klein is volgens het aantal plaatsen om te voldoen aan de Coronamaatregelen. De dag nadien vertrekt zo goed als iedereen van de camping en stonden we daar helemaal alleen. Toen kregen we wel de mogelijkheid om gebruik te maken van het propere sanitair, waar de nodige ontsmettingsmiddelen voorhanden waren. Voor de liefhebbers, er zijn hier ook restaurantjes op wandelafstand van de camping.

|Adres: Rue du Château de Roisin 12 - 7387 Roisin
|Prijs: €15
|Website: https://camping-de-roisin.business.site/
|Streek: We hebben in deze provincie niets bezocht (tussenstop).

Camperplek in Nismes

Het is de eerste keer dat we ons wagen aan een camperplek. Fondry des Chiens stond hoog op mijn lijstje en dus zocht ik naar de dichtstbijzijnde slaapplek en dit was dus deze plek. Mooi meegenomen was dat de betaalautomaat niet werkte en we dus gratis hebben kunnen overnachten. Anderzijds konden we hierdoor geen gebruik maken van het water die je anders wel kan verkrijgen. Héél leuke plek langs het water. Super leuk vooral ’s avonds als het dorpje leegloopt.

|Adres: Rue Longue - 5670 Nismes
|Prijs: €5 
|Website: /
|Streek: provincie Namen

Camping Confort in Bohan

Als we in deze regio rijden merken we al dat we hier niet alleen zijn. We kiezen er één camping uit (want er zijn er hier echt veel) en hebben geluk dat ze een plekje hebben voor één nacht. En eerlijk? We zijn blij dat we hier maar één nachtje blijven. Leuk is dat deze langs de Semois ligt en je dus ook in het water kan pootjebaden. De plaatsen zijn ook meer dan groot genoeg. Het enige wat ons wat zorgen baart is het sanitair. Er werd hier geen enkele maatregel getroffen omtrent Corona, zelfs geen papiertje aan de muur om aan te geven dat je afstand moet houden, niets, nada, noppes. Maar als je zelfvoorzienend bent, zoals wij, dan is dit wel een ok camping.

|Adres: Rue Mont-les-Champs 214 - 5550 Bohan
|Prijs: €21
|Website: http://www.camping-confort.be/nl
|Streek: provincie Namen

Boerderijcamping in Martué

Oh My God! Hoe zalig is het hier?! We hebben het adres in de GPS ingegeven en komen aan bij een huis en een doodlopend straatje. Niets die wijst op wat er zich achter deze gevel verschuild. We rijden het doodlopend straatje in en komen terecht tussen de paarden. Wil je kamperen met je eigen paard mee? Hier kan het gewoon. Ze stellen, afhankelijk van het aantal kampeerders, een aantal weides open. Het sanitair, stelt hier niet zoveel voor, maar is wel met de nodige Coronamaatregelen open. Doordat wij dit niet dagelijks nodig hebben kunnen we naar de verste weide rijden. We staan echt op een zalige plek. De plaatsen zijn niet genummerd en het doet er ook niet toe wanneer je aankomt en hoe lang je blijft. Dus echt iets voor ons hier! Ook prachtig om van hieruit te wandelen en niet het ligt niet ver van het water.

|Adres: Ferme Equestre de Martué 49 - 6821 Martué 
|Prijs: €21
|Website: https://www.ferme-equestre-martue.be/fr/
|Streek: provincie Luxemburg

Camping Aux deux aux in Tintigny

We rijden naar camping Chêne Fleur in Tintigny, maar echt, wat is dit?? Er staat een wachtrij van zeker 10 gezinnen voor ons! Niet normaal. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. We kijken naar elkaar en weten, dit is hier niet voor ons, en maken rechtsomkeer. Ik zoek op de app van Park4night en zie een camperplek op 4 minuten rijden. Woehoew! We rijden daarheen en komen terecht op een prachtige camping langs het water. Je kan hier dus niet alleen met je camper terecht, maar ook met een tent/caravan. De camping is zo goed als leeg en je hebt er ook voldoende kraantjes waar je water kan halen. Over het sanitair kan ik niet oordelen, want dit hebben we niet gebruikt of gezien. Het komt er eigenlijk op neer dat dit een grasstrook is die naast een camping met vaste kampeerders ligt. Enorm rustig, hier willen we niet meer weg.

|Adres: Rue du Monument 19 - 6730 Ansart
|Prijs: €16
|Website: http://campingauxdeuxeaux.be/
|Streek: provincie Luxemburg

Wildkamperen in Houffalize

Jaja, je leest het goed, wildkamperen. Dit is in België eigenlijk niet toegelaten, we know. Maar deze plek werd op Park4night zo positief omschreven dat we deze kans niet links konden laten liggen. We rijden een onverharde weg in en weten niet waar we gaan uitkomen. Elk plekje is reeds ingenomen door een camper en dus blijven we rijden. Ik hoop voortdurend dat we geen tegenligger zullen tegenkomen. En dan plots komen we op een open plek, waar de weg stopt. We parkeren ons en zijn er helemaal alleen. We brengen hier de middag door aan het water en tussen de beverdammen. Toen we aan het afwassen waren kwam er een vrouw ons zeggen dat we moesten opletten van de boswachter… Tja toen was het echt al te laat om ons nog te verplaatsen. We probeerden onszelf wat moed in te praten, stresskiekens dat we zijn… en dan komen er ’s avonds gewoon nog 3 campertjes bij. Oef! zo voelt het toch minder aan als iets dat je eigenlijk niet mag doen. We hebben hier echt super goed geslapen! Ik had nog gehoopt om een diertje te spotten, maar dat is dus niet gebeurd.

|Adres: rue de Houffalize - Houffalize
|Prijs: /
|Website: /
|Streek: provincie Luxemburg

Camping Lac de Chérapont in Gouvy

Hier hebben we echt veel geluk gehad. Dit is een camping die héél erg gericht is op stacaravans. Je hebt ook een pleintje (waar er op het eerste zich geen sanitair bij aanwezig is) aan het water waar je kan staan. Maar, wij gaven bij de receptie aan, dat we een rustig plekje wilden. En dat kregen we. Een pleintje naast de camping kregen we helemaal ter onze beschikking! Precies een minicamping voor ons alleen. Za-lig! Een waterkraantje in de buurt, meer hebben we niet nodig! Als je gewoon op de camping staat, denk ik dat je echt wel je eigen sanitaire voorzieningen moet hebben.

|Adres: Cherapont 2 - 6670 Gouvy
|Prijs: €18
|Website: https://cherapont.be/?lang=nl
|Streek: provincie Luxemburg

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *