4X HET LEUKSTE SPEELBOS

Kinderen zijn onvermoeibaar (of toch onze mini). Binnen spelen kan een goeie optie zijn, maar nog beter is om naar buiten te trekken (weer of geen weer). En waar kan je beter ravotten dan in één van de vele speelbossen? Speelbossen zijn een trend en schieten als kolen uit de grond. En dat kan ik alleen maar toejuichen! HOERAY voor het speelbos! Ik verzamelde vier mega leuke speelbossen voor jullie.

1. Speelbos Doerak – Kortrijk

Op zoek naar een speelbos voor de durvers? Dan ben je hier zeker en vast aan het juiste adres. Een touwbrug over het water, een grote glijbaan… Klimmen en klauteren kunnen ze hier als de beste! Alle speeltuigen zijn verspreid over het speelbos, wat het een echte ontdekkingstocht maakt in plaats van een ‘saaie’ wandeling in het bos. Georges is niet zo echt een durver, maar ook voor hem waren er toch genoeg speelmogelijkheden.

Wil je nog meer wandelen? Dan kan dit. Het speelbos Doerak is een onderdeel van een groter natuurgebied, de Marionetten, in Kortrijk. Check zeker eens mijn blog 8x nationaal bos in West-Vlaanderen, daar vind je nog meer info.

Praktisch: 
Parkeren kan in de Don Boscolaan recht tegen over het Don Boscocollege.

2. Speelbos Torwoud – Torhout

Oh my God! Hoe zalig is dit hier!! Echt een dikke vette aanrader. Jong, oud, groot, klein, avonturier, ontdekkingsreiziger, kapitein… Noem maar op. Hier komt iedereen aan zijn trekken! Er is water, zand, een klimparcours, mogelijkheden om kampen te bouwen… Wauw wat een super leuke ontdekking! Hier komen wij zeker nog eens terug.

Ook hier zijn er nog mogelijkheden om te wandelen. Torwoud ligt namelijk aan de ingang van het bos Groenhove. In het bos zelf is er een ‘klassieke’ speeltuin (kleine tip: deze ligt links in het bos als je de parking op rijdt). Er zijn verschillende wandelroutes. Meer info daarover kan je hier terugvinden.

Praktisch: 
Parkeren kan op de ruime parking bij Bosdreef 3.

3. Speelbos Vossenhol – De Haan

Héél leuk om dit speelbos te combineren met een dagje zee. Wij gingen ’s morgens naar het speelbos, daarna deden we een picknick aan/in onze camper (mega voordeel in tijden van Corona) om dan in de namiddag op het strand rond te slenteren. Het weer zal er natuurlijk ook veel mee te maken hebben gehad, maar het is best wel een leuk speelbos. Er staat een houten auto. Ik hoef je dus niet te zeggen dat we niet héél ver in het bos geraakt zijn… Georges vond het alleszins super! Het is ook best groot om een speelbos te zijn, er zijn leuke hindernissen en plaats genoeg om kampen te bouwen.

Praktisch:
Er is niet echt een parking voorzien. Na wat toertjes rijden, parkeerden wij in de Kennedylaan in De Haan. Dit is een doodlopende straat (in Google Maps staat deze nog als straat met doorgaand verkeer, maar dit werd gewijzigd). Op het einde van die straat heb je ook een hondenspeelweide. 5 minuutjes terug wandelen richting de Driftweg en je hebt een ingang naar het bos. Volg het pad naar rechts en je komt aan het speelbos. 

4. Patrijzenbos – Lendelede

Het Patrijzenbos is een gezellig bosje. Het is geen overduidelijk speelbos, maar je mag er wel degelijk van de paadjes gaan om kampen te bouwen, takken te verzamelen, paddenstoelen te zoeken…

Wij wandelden het hele bos rond en dit kreeg een plekje in mijn blogpost over de bossen. Neem zeker een kijkje als je nog meer over dit bos wil te weten komen.

Praktisch: 
Parkeren kan je in de Kuurnsestraat ter hoogte van huisnummer 64.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *