Met kinderen op ontdekking tussen de vulkanen in de Auvergne.

MET KINDEREN OP ONTDEKKING TUSSEN DE VULKANEN IN DE AUVERGNE

Kinderen zijn soms net als vulkanen, een uitbarsting is nooit ver weg. Gelukkig zijn de uitbarstingen in het Franse Auvergne wel al eeuwen geleden en wordt er nu van de slapende vulkanen gesproken. Dit gebied kreeg de naam: ‘regionaal natuurpark van de vulkanen’ en is daarmee het grootste van Frankrijk. Het gebied is 395.000 hectare groot en omarmt maar liefst 5 natuurreservaten. Amai dat is al eens de moeite, niet? En dat zo dicht bij huis? Een ideale bestemming qua afstand en bezienswaardigheden om met kindjes op ontdekking te gaan. En dat deden wij in 2017. Georges was toen net 1 jaar en onze bus ver van afgewerkt, maar het werd een fantastische reis.

Omdat onze bus nog niet ingericht was, was rondtoeren op dat moment niet echt mogelijk. En dus stonden we 2 weken op eenzelfde camping. Het werd, dankzij een tip van mijn zus, Camping Les Ombrages in Dallet. Een héél gezellige, kleinschalige camping in het groen. Perfect om ons hier 2 weekjes te settelen.

Onze eerste uitstap was Puy de Dôme. Dit is één van de gekendste bergen in de Auvergne en is met haar 1465 meter hoogte een goeie starter om de streek te verkennen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de top te bereiken. Te voet is natuurlijk een goeie optie, maar ook héél leuk is het treintje. Van op de parking tot aan de top, met onderweg een mega uitzicht. Het wordt niet voor niets een panoramische trein genoemd. Voor kinderen is dit al een hele ervaring op zich. Maar dan kom je boven en als je, net als ons, super veel geluk hebt met het weer dan is het uitzicht fenomenaal. Op de top zelf kan je ook héél mooi wandelen.

Dallet, het dorpje waar de camping is, is zeker ook héél gezellig om in rond te kuieren. Smalle straatjes en bruggetjes, zoals je ze alleen in Frankrijk vindt. Er is hier ook een mooi vergezicht en een Château natuurlijk.

Maar dan, na de Puy de Dôme is het tijd voor het echte werk. De Puy de Sancy is met maar liefst een hoogte van 1886m de hoogste berg van de Auvergne. Nadat Georges nog een dutje gedaan had op de parking (super groot voordeel van een camper dat hij gewoon in zijn bedje kon slapen), gingen we met de Téléphérique naar de top. Dit alleen was voor Georges al een beleving van jewelste. Op de top zijn er nog een heleboel trappen die je kan beklimmen om op de echte top te komen. Met Georges op mijn rug stonden we daar, zo klein, zo nietig, maar zo’n krachtig gevoel! De natuur op zijn best.

Wie aan Frankrijk denkt, denkt ook aan de vele Châteaus dat het land in de aanbieding heeft. En wij gingen er eens eentje van dichtbij bekijken. Château Féodal de Busséol. Een toch wel indrukwekkend kasteel of het is de ligging die het zo indrukwekkend maakt. Die uitzichten hier geraak je gewoon niet beu!

Ben je met kindjes in deze regio dan is Parc Animalier d’Auvergne een must do! Dit is echt de prachtigste dierentuin dat ik tot nu toe gezien heb. De omgeving is echt breath taking. De dieren zitten niet echt in kooien, maar genieten hier even hard van de natuur als in het wild. Er zijn zelfs ook aapjes die loslopen, super cool omdat je die dus ook kan aaien! Je hoort het al, het was niet alleen Georges die de tijd van zijn leven had. Want even tussen ons, Georges sliep denk ik de helft van de tijd…

Benieuwd naar meer Frankrijk? Check dan ook deze blogpost: l’aisne.

Praktisch:

Puy de Dôme met de Panoramique des Domes? Check dan hier alle info. 

Puy de Sancy beklimmen? Dan vind je op deze site alle info.

Château Féodal de Busséol bezoeken? Een ticketje koste toen €8, het kasteel kan je in Busséol vinden. 

Of liever naar Parc Animalier d'Auvergne? Alle info vind je hier. 

Benieuwd naar de camping? Check dan hun site. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *