PREPARE FOR THE ICE AGE – WE ARE GOING TO…

ICELAND BABY!

Oh my God! Hoe hard verlangen wij om te vertrekken richting dit pareltje op een schaal van 10? 11! We gaan volledig buiten onze comfortzone door deze reis te maken. Zoals je in mijn vorige blogberichten kan lezen, reizen wij dus steeds met onze camper van plekje naar plekje en dit zal deze zomer niet anders zijn. Maar binnen twee maanden doen we het eens op een andere manier. We gaan vliegen! We hebben dit met ons drietjes nog nooit gedaan. Dus hangt er ook wel een vleugje spanning in de lucht. Doordat dit onze eerste reis is die we op deze manier doen hebben we wel wat hulp ingeschakeld van joker reizen (www.joker.be). Zij hebben ons echt supergoed geholpen door vliegtickets te boeken (bij Icelandair), een route samen te stellen (via Nordic), huurauto (met autostoel!) te regelen, slaapplaatsen te boeken… En je zou dan kunnen denken dat dit een voorgekauwde reis zal worden, maar daar hebben wij dus NIET voor gekozen. We hebben geen enkele van de voorgestelde activiteiten vooraf geboekt (wat je dus wel kan doen bij het boeken van je reis). Dus wat we doen langs onze route en in de buurt van onze slaaplocaties ligt dus volledig in onze eigen handen! Plannen is niet echt ons ding, we zijn meer van ‘we zien wel wat er op onze route passeert’, maar nu wil ik toch wel wat meer voorbereidingen doen zodat we dan toch wel de meeste dingen kunnen zien die we willen zien. Dus bij deze neem ik jullie heel graag mee tijdens deze voorbereiding.

Een voorbereide vrouw is er 2 waard

Enkele praktische zaken die we al in orde hebben gebracht:

  • Voor Georges hebben we een nieuwe kids ID aangevraagd. Dus zeker de ‘vervaldatum’ hiervan checken vooraleer je op reis vertrekt. Doe dit best een paar weken op voorhand, zodat je zeker alles op tijd in orde kan maken.
  • Basiel kan jammergenoeg niet mee op deze reis. Het is dan ook met een heel klein hartje dat we een opvangplaats voor hem gezocht hebben. Ja, ik weet het, heel veel mensen doen dit. Maar toch blijft dit voor ons wel een moeilijke stap. Wat ik je kan aanraden is dat je zeker op tijd moet beginnen zoeken voor een plekje, want de plaatsen zijn beperkt. Zeker als je, net zoals wij, ergens een plekje wil in een kleinschalig hondenpension. Wij hebben in oktober/november reeds contacten gelegd met enkele hondenpensions en pas bij pension 5 konden we eens gaan kijken. Het is niet echt bij de deur (40 min rijden), maar we zijn er van overtuigd dat dit een goede plek zal zijn voor hem. We hebben dus voor hem een plekje gereserveerd in ’t Herdershof in Poperinge. Hoe dit allemaal zal verlopen voor Basiel en voor ons, dat zal ik jullie na de reis kunnen vertellen.
  • We hebben besloten om met de trein naar Zaventem te reizen. Wat dus al een ervaring op zich zal zijn om met al onze valiezen en een kleuter met de trein te reizen. We hebben in onze gemeente een station waar we te voet naar toe kunnen en dan moeten we slechts 1x overstappen om dan in Zaventem toe te komen. Hiervoor hebben we de prijzen al eens bekeken en de uurregelingen, zodat we niet voor verrassingen komen te staan. De tickets moeten dan enkel nog geboekt worden.
  • Er werd voor ons een 4×4 huurauto gereserveerd omwille van de weersomstandigheden en Bert staat al te popelen om daarmee te gaan rondcruisen, maar doordat hij chauffeur zal zijn moet hij een VISA kaart hebben. Dit hebben we ook nog moeten in orde brengen. Dus als je nog geen VISA kaart hebt en je wil een auto huren dan weet je wat je te doen staat ;).
  • Ik heb ook al een app (Aurora Forecast) gedownload die aangeeft hoeveel kans er is om het noorderlicht te zien. Hoe cool zou dat niet zijn moesten we dit kunnen zien! Fingers crossed!

Maar naast al deze dingen heb ik ook al ‘enkele’ dingen gezocht die ik heel graag zou willen zien. Hiervoor gebruik ik heel graag de boeken van Lonely Planet. Deze zijn wel in het Engels, maar de info is heel goed, duidelijk en praktisch. Op de bovenste foto kan je onze route zien (de zwarte lijn) en ik heb overal stipjes geplaatst waar er iets is die interessant zou kunnen zijn. Ik vind het wel soms moeilijk een evenwicht te vinden tussen je voorbereiden, maar toch niet te veel zodat je toch ook nog verrast zal zijn door wat je zal zien. De beleving is natuurlijk nog altijd anders dan een foto op de computer, maar toch probeer ik hier ook niet te ver in te gaan.

Say what!? Reizen met een kleuter?

Ik heb ook al veel verhalen gelezen waar ze wachten tot hun kinderen oud genoeg zijn om hiernaar toe te gaan, maar dat lappen wij dus volledig aan onze laars. Zijn we zot? Ja misschien wel. Of neen, zeker wel, maar we kijken er 100% naar uit om dit te doen met onze kleine man. Georges zal 3.5 jaar zijn als we deze reis maken en het zal zooo zijn ding zijn, dat weet ik gewoon zeker. Hij is al sinds baby een echt natuurkind. Maar, ok ik ben ook wel realistisch, het is en blijft een kleuter, dus er zullen ook wel andere momenten zijn. Wij willen hem nu de wereld laten zien, nu de ervaringen laten opdoen. En ik ben er zeker van dat hij het zich nog zal herinneren nadien. Want zelfs nu komt hij nog af met verhalen van onze vorige reizen, wil hij naar de fotoboeken kijken… Daar zijn we dus al zeker niet bezorgd over. Hij zal het sowieso ergens meedragen in zijn kleine hartje.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *