WANDELEN IN DENTERGEM – WEEKENDJE WEG

Een warm, nazomers septemberweekend trokken we er op uit. Alleen wij twee. Het is te zeggen, Basiel was wel mee. Maar dus voor het eerst in vier jaar gingen wij zonder Georges een weekendje weg. Het was eigenlijk best wel spannend. Enerzijds, hoe Georges hier op zou reageren en anderzijds hoe wij het er van af zouden brengen zonder onze oogappel. Maar amai dat viel dus reuzegoed mee. Zowel voor Georges, die het héél erg naar zijn zin heeft gehad, maar ook voor ons. We hadden eindelijk nog eens tijd om echt met elkaar te praten, uren aan een stuk, zonder onderbroken te worden. Pas dan beseften we dat we precies héél wat in te halen hadden.

Wandelen, wandelen, wandelen, wandelen

Het werd een weekendje kamperen in Dentergem. We vonden een camping enkel voor campers, aan de rand van de Meikensbossen. We mochten ons plekje ergens in de weide uitzoeken. Zalig, zo veel ruimte en geen genummerde plaatsen (als je geen elektriciteit nodig hebt). Echt zoals wij het graag hebben. Wat er op de planning stond nu Georges niet mee was? Wandelen in het kwadraat.

Zogezegd zo gedaan. We (het is te zeggen… ik 😉 ) stippelden een wandeling uit van om en bij de 9 km. We zijn niet zoveel meer gewend en het was best ook warm die dag dus leek 9 km wel een haalbare kaart. Van op de camping konden we onmiddellijk met knooppunten een wandeling maken die wij volledig zelf konden kiezen. Op de site van de wandelknooppunten klik je op een eenvoudige manier verschillende knooppunten aan en zie je de afstanden tussen de punten. In no time zat onze route in elkaar.

Wat is het hier zalig wandelen! Op onze route lag de Poelberg. Deze heuvel is 45m hoog en heeft zijn eigen ontmoetingscentrum, het voormalig klooster. Aan de voet van deze heuvel zijn de Meikensbossen. Vooral de afwisseling in de landschappen maakt dit een super interessante streek. Dreven, weilanden, jong bos, oud bos… wisselen elkaar af. Wij genoten met de grote letter G.

Sint-Annakapel

Nog een leuk wist-je-datje van deze regio. Op de weide voor de camping staat een vervallen kapelletje, de Sint-Annakapel. Die was bedoeld als parochiekerk, alleen werd er nooit een parochie gebouwd rond de kapel. En dus werd deze gebruikt voor hooiopslag door de boer. Nu las ik onlangs in de krant dat ze de kapel gaan renoveren en zullen gebruiken als eventlocatie. Superleuk om te lezen dat dit stukje geschiedenis niet verloren gaat.

Benieuwd naar deze leuke camperplek? Check dan zeker mijn gastblog op A Freedom Adventure.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *