DAYTRIP: DE BLANKAART

De daad bij het woord voegen, niet altijd simpel!

Remember mijn plan om elke woensdag een dagje voor mezelf te plannen? Gebrek aan energie, somber weer, vermoeidheid… en natuurlijk de ‘verleiding’ om je dag vol te plannen met ander onbenullige dingen die eigenlijk wel kunnen wachten… Ik heb het namelijk heel moeilijk om thuis de boel, de boel te laten zijn. Enige positieve hier is dat als ik geen uitstap doe, ik wel een dik halfuur ga zwemmen. MAAR ik heb uiteindelijk toch nog eens de daad bij het woord gevoegd en er op uit getrokken. Amai wat een zalig weertje was het ook, net lente! Van een energieboost gesproken. Het grote voordeel als je op een werkdag er op uit kan trekken, je daar helemaal alleen bent! Hoe zalig is dat?! Vandaag had ik De Blankaart in Diksmuide uitgekozen. Een paar jaar geleden was ik hier al eens geweest en plots heb ik geen goeie uitleg waarom het zo lang geduurd heeft vooraleer ik hier terug naar toe gekomen ben. Want wat is het hier mooi en zo dicht bij huis! Je moet het soms niet te ver gaan zoeken om de mooie dingen te kunnen zien. En dat heb ik dus gedaan.

Gluren bij de buren

Ik vind het altijd leuk om in de kijkhutjes te gaan gluren. Ik geef toe dat het wel wat eng was om hier helemaal alleen binnen te gaan, maar ik heb het toch gedaan en het was de moeite. Super leuk om zo dicht bij de watervogels te komen. Ze organiseren hier ook fluisterboottochten van april tot september. Ik denk dat dat zalig moet zijn om eens te doen, dus dat komt zeker op het lijstje te staan.

Het is hier echt heel mooi wandelen. Heel leuk zijn de houten paadjes, ik weet wel niet of dit ook zo leuk is als het druk is zoals op een mooie lente- of zomerdag, maar nu is het echt super! Het geluid van elke voetstap op het hout heeft iets weg van mediteren. Het brengt mijn gedachten volledig tot rust. Ik neem dan ook even de tijd om te zitten en te genieten.

Wil je echt my happy face zien?

Ik heb me volledig kunnen bezighouden met mijn fotografie en het opgaan in de pracht en de rust van de natuur. Naar huis kunnen gaan met een camera vol foto’s en een leger hoofd vind ik super. Ik verlang al om de foto’s thuis op de computer te zien en ze wat te bewerken. So here it is! My happy face!

2 reacties

  • meme en pepe

    Inderdaad prachtig….. Fantastisch als je er kunt van genieten…. Vorig jaar hebben we de fluisterboot gedaan met natuurpunt…. Bij het ochtendgloren…. Was zalig…..en bibberend…. Brrrrr

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *