NORMANDIË OP ZIJN MOOIST: 3 NIET TE MISSEN STOPS

Normandië, het is niet onze eerste keer dat we hier komen, en toch blijf je ons verrassen. We maakten 3 stops waar we nog nooit eerder kwamen en waren opnieuw van ons sokken geblazen. Noteer onderstaande 3 plekjes maar alvast op jullie to go lijstje, want ze zijn zeker de moeite waard!

NORMANDIË EN ZIJN PRACHTIGE UITZICHTEN: CAP FAGNET

Het is vandaag geen helder weer, maar dat weerhoudt ons niet om naar boven te rijden. En man, wat hebben we daar geen spijt van! Wat. Een. Uitzicht. Ik kan me nauwelijks voorstellen wat het moet zijn bij helder weer! Je kan hier wel even rondwandelen om van dit fenomenale uitzicht op de krijtrotsen en de haven te genieten. Er zijn hier ook héél wat restanten van de oorlog wat het des te specialer maakt. Deze plek moet je echt gezien hebben.

Praktisch: je rijd richting Fécamp via de D925. Bij het binnenrijden van Fécamp moet je rechts afslaan, een stijle weg omhoog. Blijf die volgen tot je aan de parking komt, die trouwens gratis is.

SNUIF DE GEZELLIGE BEACH VIBES OP IN YPORT

Yport is gekend voor zijn mooie strandhuisjes. Maar dat alleen zet Yport niet op de kaart. Ook de gezellige sfeer, zorgt ervoor dat je je onmiddellijk thuis voelt. Kleine restaurantjes, beach bars met snacks, keistrand, prachtige krijtrotsen en een gratis parking. Wat wil je nog meer? Zeker de moeite waard om hier even te stoppen.

HET PARADEPAARDJE VAN NORMANDIË: ETRETAT

Etretat moet toch wel één van de gekendste plaatsen zijn van Normandië. Meestal laten we toeristische trekpleisters links liggen, maar deze wilden we toch graag eens live zien.

We verblijven op camping Municipal van Etretat. Dit blijkt op 2.5km wandelen naar de befaamde olifantenslurf, te liggen. Ideaal om met onze kleine man te doen! We weten dat dit haalbaar is en dus vertrekken we. Een leuke wandeling in het groen. We waren er ons bewust van dat we hier niet alleen zouden zijn. Het feit dat de zon ook begint door te breken in de late namiddag zorgde dat er toch wel wat volk was. We doen eerst een terrasje om daarna wat op het keistrand te spelen met zicht op de olifantenslurf. Wel indrukwekkend om dit eens in het echt te zien. Je kan hem ook via trappen beklimmen, maar dit doen we nu niet. We willen namelijk nog terug op de camping geraken met Georges. We zullen dit voor een andere keertje houden. Voor de hondenbaasjes onder ons: op een deel van het strand ben je welkom met je viervoeter.

Praktisch: aan alle van- of campereigenaars: er zijn héél wat hoogte restricties op de parkings!

Wij gingen ook al eens een weekendje naar Cap-Blanc-Nez, ideaal te combineren met bovenstaande uitstapjes. Benieuwd? Check dank zeker deze post.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *