ÎLE D’OLERON: HET EILAND VAN OESTERS, PRACHTIGE STRANDEN EN KLEURRIJKE STRANDHUISJES

Al van kleinsaf ben ik helemaal verzot op oesters! En al zeker van die oesters-die-recht-vanuit-de zee-op-je-bord-belanden soort oesters. OVERHEERLIJK vind ik ze. Dus stond Île D’Oleron al snel op het lijstje van te bezoeken plekjes. Het eiland heeft nog veel meer te bieden dan ‘alleen maar’ oesters. Er zijn fenomenale stranden, unieke strandhuisjes en uitzichten waar je alleen maar van kan dromen.

STRAND LA GAUTRELLE MET ZICHT OP FORT BOYARD

De kust van Frankrijk blijft ons verbazen. De brute kracht van de prachtige krijtrotsen langs de kust van Normandië worden vervangen door de brute kracht van de golven van de zee op Île D’Oleron. Héél fascinerend hier is ook dat de naaldbomen tot tegen het strand groeien.

Het strand van La Gautrelle is er eentje om te onthouden. Het rechtse deel, die niet van toezicht voorzien is door redders, is toegankelijk voor honden. En je krijgt het strand voor jou alleen. Een cadeautje, gratis en voor niets. Maar buiten dat gerekend, heb je hier ook een mooi zicht op Fort Boyard. Het Fort heeft een hele lange historiek, vooral voor het bouwen ervan. Boyardville is zelfs een dorp dat speciaal werd gebouwd voor de arbeiders die het fort bouwden. Maar het werd dus slechts voor kort tijd gebruikt als militaire gevangenis. Daarna deed het vooral dienst als filmlocatie. Het fort zelf kan je niet bezichtigen aan de binnenkant. De buitenkant daarentegen is héél erg populair bij de toeristen. Je kan met bootjes er naar toe varen of zelfs een helikoptervlucht maken rond het fort. Wij opteren voor de rustige, niet toeristische blik die we erop kunnen werpen vanaf de kust van La Gautrelle. Wil je het toch van dichtbij zien, dan kan je hier alle info terugvinden.

DE KLEURIJKE STRANDHUISJES VAN SAINT-DENIS-D’OLERON

Ben je in de buurt dan zou ik hier zo terug stoppen. Het stukje strand voor de huisjes is niet toegelaten voor honden, maar achter, tussen, links en rechts van de strandhuisjes mag je wel met je hond wandelen. Er zitten echt enkele pareltjes tussen. Georges keek er zijn ogen uit! Naast deze mooie huisjes heb je er ook een mooi strand en een haven. Altijd een winner om met je kind(eren) naar de bootjes te kijken!

Op wandelafstand (lees als: 5 minuten wandelen) van het strand heb je een gratis parking.

DE VUURTOREN VAN ÎLE D’OLERON: PHARE DE CHASSIRON

DE vuurtoren van het eiland is deze. Phare de Chassiron. Het is best wel een trekpleister. Wij waren er nog helemaal in het begin van de zomer, dus best wel kalm. Ga je in het hoogseizoen dan ga je best vroeg. Het domein, rond de vuurtoren is echt groot! Het is allemaal wat vergane glorie, maar wel héél erg verzorgd en goed onderhouden. Er zijn verschillende eetgelegenheden en souvenirwinkeltjes. Je kan hier dus gerust wel even vertoeven. De vuurtoren kan je beklimmen, mits betaling. Georges heeft hier geen zin in, tja ook dat is reizen met kindjes… En dus kuieren we langs de prachtige kustlijn, geen straf voor mij! Daarna nestelen we ons op een terrasje, volgens mij het beste van het domein rond de vuurtoren. Face A la mer serveert overheerlijke fruit de mer! SMULLEN!

Wil je eerder Normandië verkennen? Check dan zeker mijn blogpost Normandië op zijn mooist.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *