PLANNEN VOOR EEN VAKANTIE IN EN ROND DINANT? HIER VIND JE DE PERFECTE GEZINST(R)IP!

Vorige zomer doorkruisten we Wallonië. Maar deze keer was het tijd om één bepaalde regio te ontdekken. Dinant werd als gelukkige gekozen en amai, wat kan Wallonië toch telkens opnieuw verrassend uit de hoek komen. We ontdekten héél wat fijne plekjes. Benieuwd? On y va!

1. Maak een bezoek aan Château de Freÿr en zijn prachtige tuinen

Kastelen het heeft iets betoverends. Alleen is kastelen bezoeken niet altijd evident als je ook een viervoeter mee hebt en dus vinden wij het dan eens zo leuk als onze vriend wel mee mag in de tuinen. Dogproof en vooral ook héél erg kidsproof die kasteeltuinen van Château de Freÿr.

Van een entree gesproken. Amai! De laan naar de ingang van het kasteel is al indrukwekkend op zich en dan heb je eigenlijk nog niets gezien. De kasteeltuin is opgedeeld in verschillende compartimenten. Vijvers met fonteinen, 300 jaar oude sinaasappelbomen (en dat in België!), doolhoven (6km!)… you name it, they have it! En dat het kasteel gelegen is langs het water zorgt ook nog eens voor prachtige uitzichten. En pssssst… die krijg je er gratis bij!

Tickets kan je hier verkrijgen. Wij gingen zonder reserveren, maar dit was buiten het seizoen en dus ook heel erg kalm.

2. Kuier rond in de gezelligste dorpjes rond Dinant

Celles is een supergezellig middeleeuws dorpje. Aan de kerk kan je parkeren en zijn er enkele kleine en gezellige cafeetjes en restaurantjes. Wij deden een stukje van de blauwe wandeling (er staat een bord met wandelroutes aan de kerk) en kregen enkele prachtige uitzichten voorgeschoteld.

Falaën is nog zo eentje. In het dorp hangen er foto’s verspreid van hoe het er vroeger was. Combineer een uitstap naar dit dorpje met de ruïnes van Montaigle, want die liggen hier dicht in de buurt.

We reden ook door Sosoye en ook al heb ik hier geen foto’s van toch wil ik deze zeker meegeven. We vonden het nog gezelliger dan Falaën en zeker de moeite om eens tot daar te rijden.

3. Wandelen met uitzicht op Château de Walzin

Deze stond al lang op mijn lijstje en man, wat is deze indrukwekkend om te zien! Van aan de camping was het 2,5 km wandelen tot aan dit uitzichtpunt. Je kan ook nog dichterbij parkeren, maar sowieso moet je een stuk te voet doen. Er zijn ook wandelingen die aan dit uitzichtpunt passeren en die je met deze uitstap kan combineren, voorbeeld de twee kastelen wandelroute. Of voor de sportievelingen hier, kan je natuurlijk altijd ook per kano dit kasteel bewonderen.

Het kasteel en domein zelf kan je niet bewonderen. Maar het uitzichtpunt is zeker de moeite waard om tot hier te komen.

4. Laat je verbazen door de watertuinen van Annevoie

Een must do als je in de buurt bent, zijn de watertuinen van Annevoie. Een verborgen parel, héél erg mooi en de moeite om te zien. Dat honden toegelaten zijn en er een speeltuin is, dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Door een systeem van communicerende vaten komt er in de volledige tuin geen enkele pomp of elektriciteit aan te pas om de fonteinen te doen werken. Dat dit 250 jaar geleden werd aangelegd maakt dit nog indrukwekkender.

Reserveren is niet nodig. Wens je toch meer info dan vind je die hier terug.

5. Waan je een echte ridder in de ruïnes van Montaigle en Crèvecoeur

De ruïnes van Montaigle hebben we niet kunnen bezichtigen. Of alleen van op afstand. Een boom op de weg zorgde er voor dat we niet tot bij de ruïnes zijn geraakt. Hiervoor komen we zeker nog eens terug! Want het blijkt de moeite te zijn.

Wil je ruïnes bezoeken met een killer view? Dan moet je in die van Crèvecoeur zijn. Er is een gratis parking op 5 minuutjes wandelen. Voor de gevorderde ridders onder ons kan je ook van beneden via trappen tot boven aan de ruïnes stappen.

Wil je nog meer tips voor uitstapjes in Wallonië? Check dan zeker hier mijn post met 8 plaatsen die je moet gezien hebben in Wallonië.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *